Niet meer afzien, maar slank worden door te zorgen voor jezelf

Herken je dat gevoel dat je iedere maandag of misschien wel iedere dag weer opnieuw begint? Je stapt er vol goede moed in.
Maar….. naar mate de dag vordert, komen er al de eerste scheurtjes in jouw goede
voornemen. Omdat dingen ‘anders’ lopen dan je vooraf had verwacht.

 • Je krijgt iets aangeboden waar je niet op gerekend had.
 • Je wordt overvallen door een nare reactie van iemand of een vervelend gesprek.En daarna heb je toch die kroket bij de lunch genomen.
 • Of overdag gaat het eigenlijk best wel goed, maar ’s avonds kak je in en dan is de snoeplade toch dichterbij dan je zou willen.

We zijn vaak vol goede intenties en moed als we starten met afvallen. We zijn gemotiveerd. En richten al onze aandacht op ‘gezond’ voedsel. We schrappen bepaalde dingen die ‘ongezond’ zijn en trekken zo eigenlijk een strak korset aan dat ervoor moet zorgen dat we afvallen.

Het knellende korset

Alleen knelt dat korset al vanaf het moment dat je het aantrekt. En zolang je je goed voelt, er geen ‘lastige situaties’ zijn en de weegschaal doet wat je ervan verwacht, verdraag je dat knellen.

Maar zodra je je minder goed voelt, in een ‘lastige situatie’ zit of het streefgewicht in zicht komt, wordt dat knellen vaak teveel. Dat wil je dat niet meer en je laat alle goede voornemens los. Met als gevolg dat je weer in jouw oude patronen en valkuilen stapt. En alles wat je afgevallen bent er weer aan eet. Totdat je vol frustratie en onzekerheid toch maar weer alle moed bij elkaar pakt en opnieuw gaat diëten. Met in het achterhoofd een klein stemmetje dat al aangeeft dat het je deze keer waarschijnlijk toch ook weer niet gaat lukken. De vorige keer lukte het immers ook niet.

Wil jij hier vanaf?

Cirkel van gedachten

Dit cirkeltje in gedachten hoor ik niet alleen van mijn cliënten. Ik heb het zelf ook aan den lijve ondervonden. Vanaf mijn tienerjaren totdat ik begin 30 was, heb ik deze cirkel gelopen. Ik heb ongeveer elk dieet wat er was wel ‘geprobeerd’. Altijd met meer of minder tijdelijk succes. Ik kwam pas uit deze cirkel toen ik mijn aandacht niet meer bleef richten op ‘goed’ en ‘fout’ eten. Maar naar mijn gedrag ging kijken en dat ging aanpassen.

Ik kwam toen tot een aantal interessante ontdekkingen:

 • Ons leven is een aaneenschakeling van ‘lastige situaties’ . Het wordt altijd weer vakantie of kerst. En we hebben allemaal wel eens een mindere dag.
 • Ik was ervan overtuigd dat ik moest afzien en honger moest lijden als ik wilde
  afvallen. Lekker en voldoende eten hoorde daar niet bij.
 • Doordat ik zo weinig at, had ik vaak enorme behoefte aan tussendoortjes. Ik wilde het wel bij 1 koekje laten, maar dat kon ik niet. Ik was toch al ‘verkeerd bezig’ dus at ik er wel 10.
 • Door de week kon ik best streng zijn voor mezelf, maar in het weekend ging ik los. Want dan mocht het van mezelf.
 • Iedere emotie die ik had, was wel een aanleiding om te eten. Als ik me rot voelde dook ik de koekjestrommel in. En was ik blij, dan hoorde daar een gebakje bij. Vaak at ik dat gebakje of die koekjes wel met schuldgevoel. Ik was immers fout bezig en moest maandag weer beginnen….

Van eten en afzien naar zorgen voor mezelf

Inmiddels weet ik dat je door dat soort gedachten en overtuigingen juist je eigen kans op succes ondermijnt. Streng zijn en al jouw aandacht richten op eten maakt dat je niet meer vrij bent om te kiezen. En dat je niet meer vrij kunt genieten van eten. Eten wordt een soort bliksemafleider van alles. En soms zelfs een last. Ik hoor vaak ‘Ik ben de hele dag met eten bezig in mijn hoofd’ en ‘Ik zou zo graag willen dat ik de baas ben over eten en eten niet meer de baas is over mij’.

Doordat ik mijn aandacht heb verlegd van eten en afzien naar zorgen voor mezelf, heb ik balans gevonden in mijn eet- en leefstijl. Hierdoor voel ik mij goed en vrij en ben ik al ruim 15 jaar op gewicht ben.

Mijn belangrijkste veranderingen ten opzichte van vroeger zijn:

 • Ik eet nu altijd lekker en voldoende. Zodat ik geniet van mijn maaltijden en geen honger meer heb.
 • Daardoor heb ik veel minder behoefte aan tussendoortjes. En kan ik hier ook
  zonder schuldgevoel van genieten.
 • Ik voel me vrij in mijn keuzes en in mijn lijf!
 • Ik luister veel meer naar alle signalen die mijn lijf me geeft.
 • En ik winkel met plezier en heb al 17 jaar dezelfde kledingmaat.

Wil jij dit ook?

Mijn unieke methode

Ik geloof echt in een holistische aanpak als je blijvend slank wil worden. Geen symptoombestrijding d.m.v. het volgen van een dieet. Maar datgene wat maakt dat jij zwaarder bent dan je wilt zijn in de kern aanpakken. Ontdekken waar jij behoefte aan hebt en zorgen dat jij jouw persoonlijke balans vindt.

Na mijn opleidingen als gewichtsconsultent en gedragscoach met afvallen als specialiteit ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat we met afvallen vaak aan de ‘verkeerde’ kant beginnen. Veel mensen richten zich bij het afvallen op eten. Maar we weten allemaal toch eigenlijk best wel dat een appel een ‘betere keuzes’ is dan een gevulde koek? Het punt is vaak dat we ondanks dat we dat weten toch andere keuzes maken.

Ook zijn er bijvoorbeeld veel dames die te zwaar worden door eetbuien. De achterliggende oorzaak van zo’n eetbui is bij iedereen vaak heel anders. De oplossing voor die eetbuien is dus ook bij iedereen anders.

Als je leert ontdekken waar het bij jou mis gaat, dan kan je daar ook iets aan veranderen. Dan verander je niet alleen jouw eetpatroon, maar dan verander je jouw gedrag. En als je jouw gedrag verandert, dan neemt eten een hele andere plaats in jouw leven in. Zodat je, bijna vanzelf, blijvend slank wordt.

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Zeker als je al van alles geprobeerd hebt en het je maar niet lukt om blijvend slank te worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit ook voor jou mogelijk is.

Het werkt niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de 100-den cliënten die ik inmiddels heb mogen begeleiden. En zeg nou zelf: ‘Wat heb je te verliezen als je nog nooit op deze manier met afvallen aan de slag gegaan bent?’

Dit is het Denkslank start traject voor dames die tot 5 kg willen afvallen. En het Denkslank totaal traject als je meer dan 5 kg wil afvallen.

 

Commitment naar jezelf

Door middel van een traject gaan we samen het commitment aan om gedurende een periode van 3 of 6 maanden te werken aan jouw persoonlijke doel. Het commitment naar jezelf voor deze periode is belangrijk om een goede basis te leggen. Het commitment zorgt ervoor dat je er extra moeite voor zal doen om tijd vrij te maken om het traject ook volledig te benutten.

Denkslank Start Traject

Met het Denkslank start traject ga je een commitment aan met jezelf voor 3 maanden. Gedurende deze 3 maanden gaan we samen intensief aan de slag. We maken voor jou een persoonlijk plan van aanpak. Waarmee je jouw persoonlijke doelen gaat behalen. Daarvoor gaan we na een uitgebreid intake gesprek in 3  1 op 1 coachsessies (online of persoonlijk bij mij in de praktijk) samen aan de slag.

Denkslank Totaal Traject

Met het Denkslank totaal traject ga je een commitment aan met jezelf van een half jaar. Gedurende dit half jaar gaan we samen intensief aan de slag. We maken voor jou een persoonlijk plan van aanpak. Waarmee je jouw persoonlijke doelen gaat behalen. Daarvoor gaan we na een uitgebreid intakegesprek in 7 persoonlijke coachsessies samen aan de slag.

Mijn ervaring is dat deelneemsters die dit commitment aangaan gedurende dit half jaar 8 tot 10 kg afvallen. En een goede basis leggen voor nieuwe gewoontes waardoor zij hun nieuwe gedrag ook in de toekomst zullen vasthouden.

Meer info over de trajecten?

Na het volgen van dit 3 maanden traject

 • Heb je een eigen basis eetpatroon waar je je hele leven mee vooruit kan.
 • Ben je 3 tot 5 kg afgevallen zonder dat je het gevoel hebt gehad op dieet te zijn.
 • Voel je je vrij om te kiezen wat jij wil eten en wanneer je dat wilt.
 • Heb je een start gemaakt met anders denken, wat je helpt om niet meer heel de dag met eten in je hoofd bezig te zijn.
 • Herken je jouw valkuilen en heb je nieuwe helpende gewoontes ontwikkeld die maken dat je slank blijft.
 • Herken je de signalen van jouw lichaam, die je helpen om andere keuzes te maken waardoor jij je beter voelt.
 • Geniet je weer van eten zonder schuldgevoel.

Hoe gaan we in dit kwartaal samen aan de slag?

 • We starten met een uitgebreid intakegesprek van 1 uur. Naar aanleiding daarvan maken we samen jouw persoonlijke plan van aanpak.
 • Na de intake kan je direct met een aantal simpele opdrachten aan de slag en we plannen meteen een vervolgconsult in.
 • Tijdens het vervolgconsult bespreken we jouw inzichten en valkuilen. En gaan we hiermee aan de slag d.m.v. van gesprekken en oefeningen. Ook hierna ga je met een aantal concrete opdrachten naar huis. En plannen we meteen een volgend consult in.
 • Gedurende het traject hou je een werkboek bij waarin je al jouw inzichten en tools noteert, zodat je hier ook na de coaching altijd op terug kan vallen.
 • Je ontvangt iedere week een inspiratiemail.
 • Na dit kwartaal maak je een reflectieverslag zodat je ziet wat je allemaal al bereikt hebt en waar je de komende periode nog aan wil werken.

Welke investering heb je nodig voor het Denkslank start traject?

 • Tijd
  • Maand 1: een intakegesprek van 1 uur + een coachsessie van 1 uur
  • Maand 2: 1x een coachsessie van 1 uur
  • Maand 3: 1x een coachsessie van 1 uur
  • Gedurende het kwartaal ga je zelf actief aan de slag met allerlei simpele opdrachten. Deze opdrachten kan je vaak tijdens je ‘normale’ activiteiten uitvoeren, zodat dit weinig extra tijd kost
 • Investering 2022
  • 98 euro per maand

Na het volgen van deze 6 maanden

 • Heb jij een eigen basis eetpatroon waar je je hele leven mee vooruit kan.
 • Ben je 8 tot 10 kg afgevallen zonder het gevoel op dieet te zijn.
 • Heb je regie op jouw leven en daardoor ook regie op jouw eetgedrag.
 • Ben je niet meer heel de dag met eten bezig in jouw hoofd.
 • Voel je je vrij om te kiezen en vrij in jouw lijf.
 • Herken je jouw valkuilen en heb je nieuwe helpende gewoontes aangeleerd, die maken dat je slank blijft.
 • Heb je inzicht in eetdrang en emo eten en tools om hier anders mee om te gaan.
 • Vertrouw je op de signalen die jouw lichaam je geeft. Zodat je automatisch keuzes maakt waardoor jij je beter voelt.
 • Geniet je weer van eten zonder schuldgevoel.
 • En nog veel meer…

Hoe gaan we in dit half jaar samen aan de slag?

 • We starten met een uitgebreid intakegesprek van 1 uur. Naar aanleiding daarvan maken we samen jouw persoonlijke plan van aanpak.
 • Na de intake kan je direct met een aantal simpele opdrachten aan de slag en we plannen meteen een vervolgconsult in.
 • Tijdens het vervolgconsult van 1 uur bespreken we jouw inzichten en valkuilen. En gaan we hiermee aan de slag d.m.v. van gesprekken en oefeningen. Ook hierna ga je met een aantal concrete opdrachten naar huis. En plannen we meteen een volgend consult in.
 • Gedurende het traject hou je een werkboek bij waarin je al jouw inzichten en tools noteert, zodat je hier ook na de coaching altijd op terug kan vallen.
 • Je ontvangt iedere week een inspiratiemail.
 • Na dit half jaar maak je een reflectieverslag zodat je ziet wat je allemaal al bereikt hebt en waar je de komende periode nog aan wil werken.

Welke investering heb je nodig voor het Denkslank totaal pakket?

 • Tijd
  • Maand 1: een intakegesprek van 1 uur + een coachsessie van 1 uur
  • Maand 2: 2x een coachsessie van 1 uur
  • Maand 3: 1 coachsessie van 1 uur
  • Maand 4: 1 coachsessie van 1 uur
  • Maand 5: 1 coachsessie van 1 uur
  • Maand 6: 1 coachsessie van 1 uur
  • Gedurende dit half jaar ga je zelf actief aan de slag met allerlei simpele opdrachten. Deze opdrachten kan je vaak tijdens je ‘normale’ activiteiten uitvoeren, zodat dit weinig extra tijd kost
 • Investering 2022
  •  93 euro per maand

Losse consulten 2023

Twijfel je nog of jij je wil committen voor een kwartaal of half jaar? Wil je liever eerst starten met een los intakegesprek en/of losse consulten? Dan is dit ook mogelijk.

Intakegesprek van 1 uur   100 euro
Vervolgconsult van 1 uur  90 euro
Consult van 1/2 uur (alleen online)  55 euro

Reviews

In een half jaar heb je me geleerd waarom ‘nee zeggen’ en goed voor mezelf zorgen zo belangrijk is. Je tips en adviezen hebben me geholpen om betere keuzes te maken. Ik ben 10 kilo afgevallen, waar ik heel blij mee ben. Karin, dank je wel voor je support!

Jasja

Lieve Karin, Vandaag fijn afgesloten bij jou! Nu 5 kilo lichter en ik ben een blij ei! Bedankt voor alle tips en je enthousiasme! Ik ga lekker zo door en weet je zeker te vinden!! Bedankt!!!

San

Karin heeft mij geleerd hoe om te gaan met eten in plaats van diëten. Ik heb nu zelf de regie en heb niet meer het gevoel dat ik mezelf alles moet ontzeggen. Het resultaat was er al snel en dat na jaren tobben en periodes van lijnen. Dankjewel Karin!

Ada

Karin, is een persoon die positief in het leven staat. Iemand die je met een positieve blik naar eten laat kijken. Door bewust te kijken naar jezelf waar je gedrag vandaan komt en je doel voor ogen te houden bereik je het resultaat wat je wil bereiken.

Laurence

14 mei ben ik voor de eerste keer geweest. In totaal maar een paar keer geweest. Ik heb nu zelf weer de regie over mijn eetgedrag. Super blij mee. Na 6 weken ben ik al 5 kilo afgevallen. Absoluut geen honger gevoel. Ook een paar keer uit eten geweest. Ik ga hier zeker mee door. Bedankt Karin.

Linda

Karin is een topcoach. Ruim een half jaar begeleid door haar en 10 kilo afgevallen. Ze stelt de juiste vragen en leert je op een gezonde manier naar je eetgewoontes te kijken. Zelf bepalen wat je eet, maar dan alleen het allerlekkerste eten. Ze heeft mij leren luisteren naar mijn lichaam en niet naar mijn hoofd dat atijd wel een reden( lees smoes) had om te eten. Mocht je twijfelen? Gewoon doen en nu beginnen!!

Gerda

Veelgestelde vragen

Ik weet zeker dat een traject jou gaat helpen om anders naar jouw eigen gedrag en het effect hiervan op jouw gewicht te kijken. Zodat je niet meer gaat diëten, maar bewust gaat kiezen. En jouw eigen eetpatroon gaat ontwikkelen. Ik help je graag om jouw inzichten en tools te geven waarmee je dit kan bereiken. Maar de verantwoordelijkheid om het ook echt te doen, ligt bij jou zelf. Als jij serieus met de opdrachten aan de slag gaat, weet ik zeker dat dit jou gaat lukken.

Nee, juist niet. Om blijvend slank te worden, is het belangrijk dat jij jouw eigen eetpatroon gaat ontwikkelen. Een eetpatroon dat jij lekker vindt en wat past bij jouw leven, zodat je vrij bent om zelf te kiezen. Gedurende het traject krijg je tools en tips, om dit eigen eetpatroon te ontwikkelen. Ter inspiratie vind je wel allerlei recepten op de site.

De coachgesprekken vinden plaats bij mij in de praktijk aan de Van der Lekstraat 36 te Hendrik Ido Ambacht. Of online via zoom.

Ja, dat kan. Wel is het belangrijk om dit meer dan 24 uur van te voren te doen. Zeg je later af, dan ben ik genoodzaakt om het geplande consult te verrekenen met de nog resterende consulten of in rekening te brengen.

Nadat je je aangemeld hebt voor een traject ontvang je van mij een e-mail met het verzoek om de eerste termijn te betalen voor het intakegesprek. Tevens ontvang je een overzicht met de aanvullende betalingstermijnen.

Nee. Helaas vergoeden de ziektekostenverzekeraars nog geen gedragscoaching. Jammer, want in mijn ogen is dit wel de meest effectieve manier om mensen te begeleiden om blijvend af te vallen. Het is de investering echt meer dan waard.

Gelukkig zijn er wel werkgevers die mijn coaching vergoeden. Het is immers een enorme bijdrage aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Vaak hebben bedrijven hier ‘potjes’ voor. Ook wordt mijn coaching geregeld vergoed vanuit de Gemeente voor mensen die in de bijstand zitten.

Ja zeker. Mocht je nog twijfelen, laat dan hier jouw gegevens achter met een kort berichtje. Ik neem dan contact met je op, zodat we samen kunnen sparren. En jij zelf kan beslissen of mijn aanbod bij jouw past.

Baal jij er ook van dat afvallen steeds niet lukt en wil je nu echt eens blijvend slank worden?
Ga dan niet aan de lijn, maar start vandaag nog!