Niet meer afzien, maar blijvend slank worden door te zorgen voor jezelf

Herken je dat gevoel dat je iedere maandag of misschien wel iedere dag weer opnieuw begint? Je stapt er vol goede moed in.
Maar….. naar mate de dag vordert, komen er al de eerste scheurtjes in jouw goede
voornemen. Omdat dingen ‘anders’ lopen dan je vooraf had verwacht.

 • Je krijgt iets aangeboden waar je niet op gerekend had.
 • Je wordt overvallen door een nare reactie van iemand of een vervelend gesprek.En daarna heb je toch die kroket bij de lunch genomen.
 • Of overdag gaat het eigenlijk best wel goed, maar ’s avonds kak je in en dan is de snoeplade toch dichterbij dan je zou willen.

We zijn vaak vol goede intenties en moed als we starten met afvallen. We zijn gemotiveerd. En richten al onze aandacht op ‘gezond’ eten. We schrappen bepaalde dingen die ‘ongezond’ zijn en trekken zo eigenlijk een strak korset aan dat ervoor moet zorgen dat we afvallen.

Het knellende korset

Alleen knelt dat korset al vanaf het moment dat je het aantrekt. En zolang je je goed voelt, er geen ‘lastige situaties’ zijn en de weegschaal doet wat je ervan verwacht, verdraag je dat knellen.

Maar zodra je je minder goed voelt, in een ‘lastige situatie’ zit, het streefgewicht in zicht komt of de weegschaal tegenvalt, wordt dat knellen vaak teveel. Dat wil je dan niet meer en je laat alle goede voornemens los. Met als gevolg dat je weer in jouw oude patronen en valkuilen stapt. En alles wat je afgevallen bent er weer aan eet. Totdat je gefrustreerd en onzeker toch maar weer alle moed bij elkaar pakt en opnieuw gaat diëten. Met in je achterhoofd een klein stemmetje dat aangeeft dat het je deze keer waarschijnlijk toch ook weer niet gaat lukken. De vorige keer lukte het immers ook niet.

Wil jij hier vanaf?

Cirkel van gedachten

Dit cirkeltje in gedachten hoor ik niet alleen van mijn cliënten. Ik heb het zelf ook aan den lijve ondervonden. Vanaf mijn tienerjaren totdat ik begin 30 was, heb ik deze cirkel gelopen. Ik heb ongeveer elk dieet wat er was wel ‘geprobeerd’. Altijd met meer of minder tijdelijk succes. Ik kwam pas uit deze cirkel toen ik mijn aandacht niet meer bleef richten op ‘goed’ en ‘fout’ eten. Maar naar mijn gedrag ging kijken en dat ging aanpassen.

Ik kwam toen tot een aantal interessante ontdekkingen:

 • Ons leven is een aaneenschakeling van ‘lastige situaties’ . Het wordt altijd weer vakantie of kerst. En we hebben allemaal wel eens een mindere dag.
 • Ik was ervan overtuigd dat ik moest afzien en honger moest lijden als ik wilde
  afvallen. Lekker en voldoende eten hoorde daar niet bij.
 • Doordat ik zo weinig at, had ik vaak enorme behoefte aan tussendoortjes. Ik wilde het wel bij 1 koekje laten, maar dat kon ik niet. En omdat ik dan toch al ‘verkeerd bezig’ was, at ik er wel 10.
 • Door de week kon ik best streng zijn voor mezelf, maar in het weekend ging het mis. Want dan mocht het van mezelf.
 • Iedere emotie die ik had, was een aanleiding om te eten. Als ik me rot voelde dook ik de koekjestrommel in. En was ik blij, dan hoorde daar een gebakje bij. Vaak at ik dat gebakje of die koekjes wel met schuldgevoel. Ik was immers fout bezig en moest maandag weer beginnen….

Van eten en afzien naar zorgen voor mezelf

Inmiddels weet ik dat je door dat soort gedachten en overtuigingen juist je eigen kans op succes ondermijnt. Streng zijn en al jouw aandacht richten op eten maakt dat je niet meer vrij bent om te kiezen. En dat je niet meer vrij kunt genieten van eten. Eten wordt een soort bliksemafleider van alles. En soms zelfs een last. Ik hoor vaak ‘Ik ben de hele dag met eten bezig in mijn hoofd’ en ‘Ik zou zo graag willen dat ik de baas ben over eten en eten niet meer de baas is over mij’.

Doordat ik mijn aandacht heb verlegd van eten en afzien naar zorgen voor mezelf, heb ik balans gevonden in mijn eet- en leefstijl. Hierdoor voel ik mij goed en vrij en ben ik al ruim 18 jaar op mijn huidige gewicht.

Mijn belangrijkste veranderingen ten opzichte van vroeger zijn:

 • Ik eet nu altijd lekker en voldoende. Zodat ik geniet van mijn maaltijden en geen honger meer heb.
 • Daardoor heb ik veel minder behoefte aan tussendoortjes. En kan ik hier ook
  zonder schuldgevoel van genieten.
 • Ik voel me vrij in mijn keuzes en in mijn lijf!
 • Ik luister veel meer naar alle signalen die mijn lijf me geeft.
 • En ik winkel met plezier en heb al 18 jaar dezelfde kledingmaat.

Wil jij dit ook?

Mijn unieke methode

Ik geloof echt in een holistische aanpak als je blijvend slank wil worden. Geen symptoombestrijding d.m.v. het volgen van een dieet. Maar datgene wat maakt dat jij zwaarder bent dan je wilt zijn in de kern aanpakken. Ontdekken waar jij behoefte aan hebt en zorgen dat jij jouw persoonlijke balans vindt. Dat gaat niet over wát je eet. Maar over waaróm je eet.

Na mijn opleidingen als gewichtsconsultent, gedragscoach en ACT professional ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat we met afvallen vaak aan de ‘verkeerde’ kant beginnen. Veel mensen richten zich bij het afvallen op eten. Maar we weten allemaal toch eigenlijk best wel dat een appel een ‘betere keuzes’ is dan een gevulde koek? Het punt is dat we ondanks dat we dat weten toch andere keuzes maken.

Veel mensen hebben last van eetdrang. De achterliggende oorzaak van eetdrang is bij iedereen anders. De oplossing ervoor  is dus ook bij iedereen anders.

Je kan pas iets aan je gedrag veranderen als je je bewust wordt van wat je doet en waarom je iets doet. De manier waarop je met eten omgaat, zegt vaak veel over de manier waarop je met andere dingen in je leven omgaat. Een gezonde relatie met eten, gaat hand in hand met een gezonde relatie met jezelf. Als je jouw eigen gedrag leert sturen, neemt eten een hele andere plaats in jouw leven in. Zodat je, bijna vanzelf, blijvend slank wordt. Je focus ligt niet meer op eten, maar op keuzes maken waar je je goed bij voelt.

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Zeker als je al van alles geprobeerd hebt en het je maar niet lukt om blijvend slank te worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat jij dit ook kan leren.

Inmiddels heb ik al 100-den cliënten succesvol mogen begeleiden. Hier kun je de reviews van een aantal van deze cliënten lezen. En in deze korte video vertel ik je graag wat mijn coaching onderscheid van andere programma’s.

En zeg nou zelf: ‘Wat heb je te verliezen als je nog nooit op deze manier met afvallen aan de slag gegaan bent?’

Het Denkslank 3 maanden traject is geschikt voor jou als je weinig gedieet hebt en slechts een paar kilo wil afvallen. Het Denkslank 6 maanden traject is iets voor jou als je tot 10 kg wil afvallen. Vaak veel gedieet hebt en/of last hebt van eetdrang. Wil je meer dan 15 kg afvallen informeer dan naar mijn Denkslank jaar traject.

 

Commitment naar jezelf

Door middel van een traject gaan we samen het commitment aan om gedurende een periode van 3, 6 of 12 maanden te werken aan jouw persoonlijke doel. Het commitment naar jezelf voor deze periode is belangrijk om een goede basis te leggen. Dit commitment zorgt ervoor dat je er extra moeite voor zal doen om alles uit het traject te halen wat het je kan brengen.

Denkslank Start Traject (3 maanden)

Met het Denkslank start traject gaan we 3 maanden samen aan de slag. We maken voor jou een persoonlijk plan van aanpak. Waarmee je jouw persoonlijke doelen gaat behalen. Daarvoor gaan we na een uitgebreide intake in 3  1 op 1 coachsessies (online of persoonlijk bij mij in de praktijk) samen aan de slag.

Denkslank Totaal Traject (6 maanden)

Met het Denkslank totaal traject gaan we samen een half jaar intensief aan de slag om jouw gedrag blijvend te veranderen. We maken voor jou een persoonlijk plan van aanpak. Waarmee je jouw persoonlijke doelen gaat behalen. Daarvoor gaan we na een uitgebreide intake in 7 persoonlijke coachsessies samen aan de slag.

Mijn ervaring is dat deelnemers gedurende dit half jaar 8 tot 10 kg afvallen. En een goede basis leggen voor nieuwe gewoontes waardoor zij hun nieuwe gedrag ook in de toekomst zullen vasthouden.

Denkslank jaar traject (12 maanden)

Nieuw in 2024 is het Denkslank jaar traject. Dit traject is geschikt voor jou als je meer dan 15 kg af wil vallen en geen gezonde relatie met eten meer hebt. Ook in dit traject maken we samen een persoonlijk plan van aanpak voor jou en gaan we een jaar lang samen intensief aan de slag om ervoor te zorgen dat je weer een gezonde relatie met eten en jezelf ontwikkelt. Zodat je weer de baas wordt over je eigen (eet-) gedrag en van daaruit kan gaan afvallen met blijvend resultaat.

Heb je interesse in een jaartraject, informeer dan naar de mogelijkheden.

Meer info over de trajecten?

Na het volgen van dit 3 maanden traject

 • Heb je een eigen basis eetpatroon waar je je hele leven mee vooruit kan.
 • Ben je 3 tot 5 kg afgevallen zonder dat je het gevoel hebt gehad op dieet te zijn.
 • Voel je je vrij om te kiezen wat jij wil eten en wanneer je dat wilt.
 • Heb je een start gemaakt met anders denken, wat je helpt om niet meer heel de dag met eten in je hoofd bezig te zijn.
 • Herken je jouw valkuilen en heb je nieuwe helpende gewoontes ontwikkeld die maken dat je slank blijft.
 • Herken je de signalen van jouw lichaam, die je helpen om andere keuzes te maken waardoor jij je beter voelt.
 • Geniet je weer van eten zonder schuldgevoel.

Hoe gaan we in dit kwartaal samen aan de slag?

 • Voor de start van het traject ontvang je een uitgebreid intakeformulier. Dat vormt de basis voor jouw persoonlijke plan van aanpak waarmee we tijdens het intakegesprek zullen starten.
 • Na de intake kan je direct met een aantal simpele opdrachten aan de slag en we plannen meteen een vervolgconsult in.
 • Tijdens het vervolgconsult bespreken we jouw inzichten en valkuilen. En gaan we hiermee aan de slag d.m.v. van gesprekken en oefeningen. Ook hierna ga je met een aantal concrete opdrachten naar huis. En plannen we meteen een volgend consult in.
 • Gedurende het traject hou je een werkboek bij waarin je al jouw inzichten en tools noteert, zodat je hier ook na de coaching altijd op terug kan vallen.
 • Je ontvangt iedere week een inspiratiemail.
 • Na dit kwartaal maak je een reflectieverslag zodat je ziet wat je allemaal al bereikt hebt en waar je de komende periode nog aan wil werken.

Welke investering heb je nodig voor het Denkslank start traject?

 • Tijd
  • Maand 1: een intakegesprek van 1 uur + een coachsessie van 1 uur
  • Maand 2: 1x een coachsessie van 1 uur
  • Maand 3: 1x een coachsessie van 1 uur
  • Gedurende het kwartaal ga je zelf actief aan de slag met allerlei simpele opdrachten. Deze opdrachten kan je vaak tijdens je ‘normale’ activiteiten uitvoeren, zodat dit weinig extra tijd kost
 • Investering 2024
  • 105 euro per maand

Na het volgen van deze 6 maanden

 • Heb jij een eigen basis eetpatroon waar je je hele leven op terug kan vallen.
 • Ben je 8 tot 10 kg afgevallen zonder het gevoel op dieet te zijn.
 • Heb je regie op jouw leven en daardoor ook regie op jouw eetgedrag.
 • Ben je niet meer heel de dag met eten bezig in jouw hoofd.
 • Voel je je vrij om te kiezen en vrij in jouw lijf.
 • Herken je jouw valkuilen en heb je nieuwe helpende gewoontes aangeleerd, die maken dat je slank blijft.
 • Heb je inzicht in eetdrang en emo eten en tools om hier anders mee om te gaan.
 • Vertrouw je op de signalen die jouw lichaam je geeft. Zodat je automatisch keuzes maakt waardoor jij je beter voelt.
 • Geniet je weer van eten zonder schuldgevoel.
 • En nog veel meer…

Hoe gaan we in dit half jaar samen aan de slag?

 • Voor de start van het traject ontvang je een uitgebreid intakeformulier. Dat vormt de basis voor jouw persoonlijke plan van aanpak waarmee we tijdens het intakegesprek zullen starten.
 • Na de intake kan je direct met een aantal simpele opdrachten aan de slag en we plannen meteen een vervolgconsult in.
 • Tijdens het vervolgconsult van 1 uur bespreken we jouw inzichten en valkuilen. En gaan we hiermee aan de slag d.m.v. van gesprekken en oefeningen. Ook hierna ga je met een aantal concrete opdrachten naar huis. En plannen we meteen een volgend consult in.
 • Gedurende het traject hou je een werkboek bij waarin je al jouw inzichten en tools noteert, zodat je hier ook na de coaching altijd op terug kan vallen.
 • Je ontvangt iedere week een inspiratiemail.
 • Na dit half jaar maak je een reflectieverslag zodat je ziet wat je allemaal al bereikt hebt en waar je de komende periode nog aan wil werken.

Welke investering heb je nodig voor het Denkslank totaal pakket?

 • Tijd
  • Maand 1: een intakegesprek van 1 uur + een coachsessie van 1 uur
  • Maand 2: 2x een coachsessie van 1 uur
  • Maand 3: 1 coachsessie van 1 uur
  • Maand 4: 1 coachsessie van 1 uur
  • Maand 5: 1 coachsessie van 1 uur
  • Maand 6: 1 coachsessie van 1 uur
  • Gedurende dit half jaar ga je zelf actief aan de slag met allerlei simpele opdrachten. Deze opdrachten kan je vaak tijdens je ‘normale’ activiteiten uitvoeren, zodat dit weinig extra tijd kost
 • Investering 2024
  •  98 euro per maand

Losse consulten of een jaartraject 2024

Wil je liever samen een jaar aan de slag? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een jaartraject.

Vervolgconsult van 1 uur  90 euro
Consult van 1/2 uur (alleen online)  60 euro

Gedragsverandering heeft tijd nodig. Daarom is een los vervolgconsult alleen interessant als je al een traject hebt gevolgd.

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Reviews

In een half jaar heb je me geleerd waarom ‘nee zeggen’ en goed voor mezelf zorgen zo belangrijk is. Je tips en adviezen hebben me geholpen om betere keuzes te maken. Ik ben 10 kilo afgevallen, waar ik heel blij mee ben. Karin, dank je wel voor je support!

Jasja

Lieve Karin, Vandaag fijn afgesloten bij jou! Nu 5 kilo lichter en ik ben een blij ei! Bedankt voor alle tips en je enthousiasme! Ik ga lekker zo door en weet je zeker te vinden!! Bedankt!!!

San

Karin heeft mij geleerd hoe om te gaan met eten in plaats van diëten. Ik heb nu zelf de regie en heb niet meer het gevoel dat ik mezelf alles moet ontzeggen. Het resultaat was er al snel en dat na jaren tobben en periodes van lijnen. Dankjewel Karin!

Ada

Karin, is een persoon die positief in het leven staat. Iemand die je met een positieve blik naar eten laat kijken. Door bewust te kijken naar jezelf waar je gedrag vandaan komt en je doel voor ogen te houden bereik je het resultaat wat je wil bereiken.

Laurence

14 mei ben ik voor de eerste keer geweest. In totaal maar een paar keer geweest. Ik heb nu zelf weer de regie over mijn eetgedrag. Super blij mee. Na 6 weken ben ik al 5 kilo afgevallen. Absoluut geen honger gevoel. Ook een paar keer uit eten geweest. Ik ga hier zeker mee door. Bedankt Karin.

Linda

Karin is een topcoach. Ruim een half jaar begeleid door haar en 10 kilo afgevallen. Ze stelt de juiste vragen en leert je op een gezonde manier naar je eetgewoontes te kijken. Zelf bepalen wat je eet, maar dan alleen het allerlekkerste eten. Ze heeft mij leren luisteren naar mijn lichaam en niet naar mijn hoofd dat atijd wel een reden( lees smoes) had om te eten. Mocht je twijfelen? Gewoon doen en nu beginnen!!

Gerda

Veelgestelde vragen

Ik weet zeker dat een traject jou gaat helpen om anders naar jouw eigen gedrag en het effect hiervan op je gewicht te kijken. En dat je na het traject niet meer zal diëten. En bewust keuzes zal maken. Je weet dan wat normaal eten is en hoe je dit in jouw leven in kan passen. Ik help je graag om je inzichten te geven en vaardigheden te leren waarmee je dit kan bereiken. De verantwoordelijkheid om het ook echt te doen, ligt bij jou zelf. Daarmee bepaal je dus ook je eigen succes.

Nee, juist niet. Om blijvend slank te worden, is het belangrijk dat jij jouw eigen eetpatroon gaat ontwikkelen. Je leert wat normaal eten is. En hoe je dit kan inpassen in jouw leven. Zodat je vrij bent om zelf te kiezen wat je wil eten en hoeveel je wil eten. Gedurende het traject krijg je tools en tips, om dit eigen eetpatroon te ontwikkelen. Ter inspiratie vind je wel allerlei recepten op de site.

De coachgesprekken vinden plaats bij mij in de praktijk of online via Teams.

Ja, dat kan. Wel is het belangrijk om dit meer dan 24 uur van te voren te doen. Zeg je later af, dan ben ik genoodzaakt om het geplande consult te verrekenen met de nog resterende consulten of in rekening te brengen.

Nadat je je aangemeld hebt voor een traject ontvang je van mij een e-mail met het verzoek om de eerste termijn te betalen voor het intakegesprek. Tevens ontvang je een overzicht met de aanvullende betalingstermijnen.

Nee. Helaas vergoeden de ziektekostenverzekeraars nog geen gedrags- en leefstijlcoaching. Jammer, want in mijn ogen is dit wel de meest effectieve manier om mensen te begeleiden om blijvend af te vallen. Het is de investering echt meer dan waard.

Gelukkig zijn er wel werkgevers die mijn coaching vergoeden. Het is immers een enorme bijdrage aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Vaak hebben bedrijven hier ‘potjes’ voor.

Ja zeker. We maken tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek altijd eerst kennis met elkaar. Zodat je zelf kan ontdekken of ik en mijn coaching bij je passen. Dus neem gerust contact met me op om kennis te maken.

Baal jij er ook van dat afvallen steeds niet lukt en wil je nu echt eens blijvend slank worden?
Ga dan niet aan de lijn, maar start vandaag nog!