Griekse salade met Turksbrood
Griekse salade
In de zomermaanden ben ik dol op salades. Deze Griekse salade is één van mijn favorieten. Ze is lekker licht en staat binnen 20 min. op tafel 😉
Porties: 1 portie
calorieën: 225kcal
Ingrediënten
- 1 gekookte rode biet
- ¼ komkommer
- 100 gram kipfilet
- 5 grote olijven
- 8 cherrytomaatjes
- scheutje olijfolie extra vierge
- zout, peper naar smaak
- 1 teentje knoflook
- ¼ rode uit, gesnipperd
Instructies
- Kook de kipfilet in 15 min. gaar in een klein laagje water met het gepelde teentje knoflook.
- Snij het bietje in blokjes.
- Snij de komkommer door midden en verwijder de zaadlijsten.
- Snij de tomaatjes in 4 delen en de olijven in ringetjes.
- Snipper de rode uit.
- Laat de kipfilet afkoelen in de pan en trek ze vervolgens met 2 vorken uit elkaar.
- Doe alle salade ingrediënten in een kom en verdeel de kipfilet erover.
- Besprenkel de salade met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Eet smakelijk!!
Tips:
- Deze salade kan je heerlijk eten als lichte lunch, maar ze is ook heerlijk met een stuk Turks brood als avondmaaltijd. Als je ongeveer 70 gram Turks brood en een beetje gezouten roomboter toevoegt, komt je bij de avondmaaltijd uit op ongeveer 445 kcal.
- De salade is ook heel makkelijk vooraf klaar te maken.
- Ik koop altijd een pakje vacuüm getrokken gekookte bietjes. De bietjes die ik niet direct gebruik, bewaar ik in een plastic zakje in de vriezer voor een volgende keer. Ze is namelijk ook heerlijk in de botersla salade met bietjes en geitenkaas die je ook op de site terug vindt.