Havermout pompoen taartje
Havermout pompoen ontbijttaartje
Wil jij jezelf eens verwennen met een heerlijk healthy december ontbijt? Denk dan eens aan dit lekkere ontbijttaartje. Heel voedzaam en boordevol vezels. Je kan er een hele ochtend goed op vooruit.
Servings: 1 persoon
Calories: 345kcal
Equipment
- Oven
- Klein ovenschaaltje
- staafmixer
Ingredients
- 100 gram pompoenblokjes
- 40 gram havermout
- 10 gram pecannoten
- 1 ei
- ½ kleine banaan in stukjes gesneden
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Kook de pompoenblokjes gaar in 5 minuutjes en giet ze af.
- Maal de havermout fijn met de hakmolen van de staafmixer.
- Meng het ei, de pompoen, banaan, bakpoeder, havermout en kruiden en maal alles tot een glad beslag.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
- Stort het beslag in de ovenschaal.
- Breek de pecannoten in stukjes en strooi deze over het beslag.
- Bak het taartje in 25 min. af in de oven.
Notes
Eet smakelijk!
Tips:
- Heb je pompoen over? Blancheer de blokjes dan 2 min. in kokend water en vries de blokjes in.
- Geen zin om een grote pompoen te kopen? Je vindt tegenwoordig altijd zakjes gesneden pompoen bij de groente in de supermarkt.