Heerlijke appel kaneelbroodjes
Appel kaneel broodjes
Deze heerlijke appel kaneel broodjes zijn super lekker als ontbijt. Maar ook als stevig 4 uurtje.
Porties: 4 personen
calorieën: 240kcal
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 75 gram Havermout
- 50 gram Volkorenmeel
- 125 gram Magere kwark
- 2 Eieren
- 1 Grote appel
- 2 theelepel Kaneel
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 eetlepel Honing
- 1 theelepel Bakpoeder
- snufje Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maal de havermout tot meel.
- Doe de havermout in een kom en voeg de volkorenmeel, kaneel, zout en bakpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep de kwark in een kom en voeg de olie en de eieren toe en roer dit tot een glad beslag.
- Voeg het natte beslag bij het meel en roer alles goed door elkaar.
- Roer de honing door het beslag.
- Snijd de appel in kleine partjes en roer deze door het beslag.
- Schep 4 bolletjes van het beslag op het bakpapier en bak de broodjes 20 min. af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- De broodjes zijn prima in te vriezen. Je piept ze dan 3 tot 4 min. op in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Ik hou van een stevig ontbijt. Daarom kies ik voor 1 broodje en vul het ontbijt aan met een schaaltje yoghurt met bijv. een mandarijn.