Heerlijke paella
Paella
Een van mijn favoriete recepten voor een zomerse dag is deze heerlijke paella. Een heel makkelijk eenpansgerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat.
Het originele recept heb ik ooit uit de Allerhande gehaald. Het was behoorlijk calorie rijk. Dus ik heb eerst uitgezocht hoe ik de maaltijd DENKSLANK proof kon maken. Zonder in te boeten op smaak.
Met een aantal kleine aanpassingen, is dat gelukt. In dit geval heb ik met name de hoeveelheid vlees en olijfolie verminderd. De chorizo is al zo vet van zichzelf dat je dit niet in olie hoeft te bakken.
Een DENKSLANK proof avondmaaltijd bevat altijd veel groente en tussen de 450 en 600 kcal per portie. Ik deel graag mijn recept met je.Ga je de paella maken? Dan vind ik het super leuk als je me laat weten hoe het je gesmaakt heeft! Wil je iemand anders inspireren met dit recept? Deel het dan gerust :-).
Het originele recept heb ik ooit uit de Allerhande gehaald. Het was behoorlijk calorie rijk. Dus ik heb eerst uitgezocht hoe ik de maaltijd DENKSLANK proof kon maken. Zonder in te boeten op smaak.
Met een aantal kleine aanpassingen, is dat gelukt. In dit geval heb ik met name de hoeveelheid vlees en olijfolie verminderd. De chorizo is al zo vet van zichzelf dat je dit niet in olie hoeft te bakken.
Een DENKSLANK proof avondmaaltijd bevat altijd veel groente en tussen de 450 en 600 kcal per portie. Ik deel graag mijn recept met je.Ga je de paella maken? Dan vind ik het super leuk als je me laat weten hoe het je gesmaakt heeft! Wil je iemand anders inspireren met dit recept? Deel het dan gerust :-).
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Ingrediënten
- 200 gram chorizoworst in blokjes gesneden
- 2 kippenbouillonblokjes
- 6 rijpe tomaten in kleine blokjes gesneden
- 2 uien gesnipperd
- 1 groene paprika in blokjes gesneden
- 4 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 300 gram risottorijst
- 300 gram jonge velderwtjes (diepvries)
- 1 zakje saffraan
Instructies
- Kook 1 literwater en maak er met de 2 bouillonblokjes boullion van. Zet dit weg tot je het gaat gebruiken.
- Doe de saffraan in een schaaltje en laat het weken met 2 eetlepels bouillon, totdat je het gaat gebruiken.
- Snij alle groente in stukjes en de chorizo in blokjes.
- Neem een hapjespan met anit aanbaklaag en bak de chorizo uit in eigen vet.
- Voeg de ui en de paprika toe en fruit deze 3 min. mee.
- Voeg de knoflook erbij en bak deze 1 min. mee.
- Voeg de risottrijst toe en bak de korrels mee totdat ze glazig zijn.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak deze ongeveer 3 min. mee.
- Giet de bouillon en de saffraan in de pan en roer alles 1 keer goed door.
- Laat alles vervolgens 15 min. inkoken op een matig vuur zonder deksel op de pan.
- Voeg na 15 min. de velderwtjes toe en kook deze 5 min. mee.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Vind je de paella nog te vochtig? Laat het dan nog even iets langer inkoken.
- Zelf vind ik jonge velderwtjes het lekkerst, maar je kan natuurlijk ook gewoon doperwtjes gebruiken.
- Heb je paella over? Dan is ze prima in te vriezen.
- De paella is ook heel makkelijk te maken op vakantie. Ik maak ze dan altijd in de paella pan van de scottle braai.