Heerlijke verse uiensoep
Heerlijke verse uiensoep
Deze heerlijke verse uiensoep staat in een half uurtje op tafel. Een super lekkere, makkelijke en gezond maaltijd voor op een gure herfstdag.
Porties: 4 kommen
calorieën: 150kcal
Ingrediënten
- 1 kg uienringen
- 1 eetlepel bloem
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 klont boter
- thijm naar smaak
Instructies
- Verhit de boter in een soeppan.
- Bak de uien met de tijm in 25 minuten op matig vuur zacht en bruin.
- Voeg 1 eetlepel bloem toe en laat dit 5 min. meebakken.
- Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook en laat 5 min. doorkoken.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Deze heerlijke soep is nog lekkerder als je 'm vooraf maakt, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Je kan natuurlijk zelf uien pellen en snijden, maar ik ben van het gemak en koop vaak de uien al voorgesneden.
- Het is lekker om de soep te serveren met bijv. ciabatta. Bak de ciabatta dan af en snij er 4 stukjes af. Beleg deze met kaas en laat de kaas even smelten in de oven. Leg de sneetjes vervolgens in de soepkom.