Italiaanse plaattaart met courget en prosciutto
Italiaanse plaattaart
Deze heerlijke italiaanse plaattaart staat zo op tafel. Ik vind het een heerlijke maaltijd voor een luie weekenddag 😉
Porties: 4 personen
calorieën: 485kcal
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 courget
- 2 paprika
- 90 gram prosciutto
- 1 rode ui
- 4 eetlepel demi creme fraiche
- 2 eetlepel groene pesto
- 360 gram hartige taartdeeg
- 1 eetlepel knoflookolijfolie
- italiaanse kruiden
Instructies
- Laat de hartige taartdeeg ontdooien in de koelkast
- Snij de courget in halve reepjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen.
- Laat de paprika en courget met wat italiaanse kruiden marineren in de koelkast.
- Verdeel de hartige taartdeeg over bakpapier en rol de randjes een beetje op.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de creme fraiche met de pesto en roer dit goed door elkaar.
- Bestrijk het deeg met het pesto mengsel.
- Verdeel de groente over het deeg.
- Verdeel de prosciutto over de groenten.
- Bak de hartige taart in 25 minuutjes af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!!
Tips:
- Je kunt de prosciutto ook vervangen door rauwe ham of mozzarella.
- Het is niet noodzakelijk om de groente vooraf te marineren in de knoflookolie, maar dit maakt het wel extra lekker.
- Je kunt deze hartige taart ook maken als borrelhapje. Dan snij je de taart in kleine stukjes. Dit borrelhapje is natuurlijk niet per definitie slank ;-).
- Je kan ook bladerdeeg gebruiken voor de taart, maar dan wordt de taart een stuk minder slank.Â