Kiphachee met rijst en snijbonen
Kiphachee met rijst en snijbonen
Deze heerlijke snelle maaltijd is bij ons echt favoriet. Ze staat binnen 30 min. op tafel en bevat alles wat je nodig hebt om gezond en slank te genieten ;-).
Porties: 4 porties
calorieën: 450kcal
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 300 gram kipfilet
- 1 grote ui
- 400 gram snijbonen
- 300 gram zilvervliesrijst
- 125 ml cremefraiche
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
- kipkruiden naar smaak
Instructies
- Snijd de snijbonen. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.
- Kruid de kipfilet.
- Kook de rijst in 15 min. gaar.
- Kook de snijbonen in 15 min. gaar.
- Verhit olie in een hapjespan en bak de kipfilet aan.
- Voeg de ui en de champignons toe en bak deze mee.
- Blus af met 125 ml. water en een kippenbouillonblokje en breng alles aan de kook.
- Voeg de creme fraiche toe en laat de hachee 15 min. pruttelen.
- Giet de rijst en snijbonen af en meng deze door elkaar.
- Serveer de bonenrijst met de kiphachee.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Als je niet van champignons houdt, kan je deze ook weglaten.
- De kipfilet kan je ook vervangen door kalkoenfilet.
- Snijbonen kun je heel goed mengen met zilvervliesrijst als je wat meer groente aan de maaltijd wil toegevoegen. De bonen geven een heerlijke bite en hebben geen overheersende smaak.