Mexicaanse schotel
Mexicaanse schotel
Heb jij in het weekend ook behoefte aan iets anders dan een AVGtje 😉?Denk dan eens aan deze heerlijke mexicaanse schotel 😋. Slechts 10 minuutjes inspanning van jou en de oven doet de rest.
Porties: 3
calorieën: 475kcal
Equipment
- 1 Oven
Ingrediënten
- 150 gram magere gehakt
- 2 rode paprika's
- 3 eetlepels geraspte 20+ kaas
- 1 blikje tomatenblokjes
- 4 handjes tortilla chips
- 2 uien
- 1 blikje kidneybeans (240 gram uitgelekt)
- zout, peper, djinten naar smaak
Instructies
- Bak het gehakt uit in eigen vet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de ui en paprika toe en bak even mee.
- Voeg de kidneybeans toe en breng op smaak met de kruiden.
- Vul een ovenschaal met een laagje van het bonenmengsel.
- Verdeel de helft van de tomaten erover.
- Dek af met chips.
- Herhaal dit nogmaals en bestrooi de chips dan met kaas.
- Bak 25 min. af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!
Tip:
- Lekker met een salade van komkommer en tomaat en een lepeltje crème fraiche.