Pastasalade met spitskool, kip en nectarine
Pastasalade met spitskool, kip en nectarine
Wil je ook wel eens iets anders eten? Spitskool staat bij ons niet zo vaak op het menu. In deze pasta salade is het echter heerlijk. Deze salade staat met 15 minuutjes op tafel. Een heerlijke healty en voedzame maaltijd voor op een drukke dag.
Porties: 2 personen
calorieën: 550kcal
Ingrediënten
- 150 gram Volkoren penne (ongekookt)
- 2 Eetrijpe nectarine
- 150 gram Kipfilet
- 400 gram Spitskool
- 2 Sjalotjes
- 2 eetlepel Magere kwark
- Kipkruiden naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
- 1/2 theelepel Knoflooksletten van Green Gypsy of kruiden naar smaak
Instructies
- Snipper de sjalotjes, snijd de spitskool in reepjes en de kipfilet in blokjes.
- Koop de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook de laatste 2 minuten de spitskool mee.
- Kruid de kipfilet.
- Fruit de sjalotjes en voeg de kipfilet toe. Bak deze lekker bruin en gaar.
- Giet de penne en spitskool af en meng deze in een kom met de kipfilet en sjalotjes.
- Meng in een schaaltje 2 eetlepels kwark met 1/2 thee lepeltje knoflooksletten en meng dit alles door het pasta mengsel.