Prei erwtensoep met krokante ham
Prei erwtensoep met krokante ham
Deze heerlijke soep staat binnen 15 min. op tafel. Super lekker met die krokante bite van ham en zonnebloempitten.
Porties: 6 kommen
calorieën: 208kcal
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 ui
- 300 gram prei
- 2 eetlepel olijfolie
- 450 gram diepvries erwtjes
- 1½ kippenbouillonblokje
- 100 gram serranoham
- 2 eetlepel zonnebloempitten
- peper naar smaak
Instructies
- Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui in 3 min.
- Voeg de prei toe en bak 1 min. mee.
- Schenk er 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles vervolgens 5 min. koken.
- Voeg de bevroren erwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep 5 min. doorkoken.
- Bak intussen de serranoham uit in een pan met anti-aanbaklaag. Je hebt hier geen vet bij nodig. Voeg op het laatste moment de zonnebloempitten toe en bak deze kort mee totdat ze wat bruinen.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper.
- Serveer de soep in kommen en verdeel de ham en zonnebloempitten erover.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Als je soep over hebt, kan je deze prima een dag in de koelkast bewaren of invriezen.
- Voeg een beker melk en een pistoletje bij de soep en je hebt een volwaardige lunch of lichte avondmaaltijd.