Recept Waldorf salade
Nu de dagen weer langer worden en de zon heerlijk schijnt, heb ik weer zin in ander eten. In plaats van stamp- en stoofpotjes staat er bij ons nu meer salade, risotto, pasta of rijst op het menu. Allemaal natuurlijk wel DENKSLANK proof. Dat betekent voor een avondmaaltijd lekker veel groente en een voedingswaarde tussen de 450 en 600 kcal per persoon.
Fruitige Waldorf salade
Bij warm weer, is deze fruitige salade echt een aanrader. De walnoten die in het recept staan, heb ik hier weggelaten. Ik had ’s middags al een handje noten op. Slank denken draait om bewust kiezen. Walnoten zijn gezond, maar bevatten ook heel veel calorieën, daarom heb ik ze deze keer uit de salade gelaten.
Benodigdheden
- ½ krop ijsbergsla
- 1 zoete appel met schil (bijv. Jonagold)
- 3 stengels bleekselderij
- 24 blauwe druiven
- 200 gram gerookte kipfilet
- Klein handje walnoten (optioneel)
- Yoghurtdressing
Bereidingswijze
- Snij de sla in dunne reepjes
- Snij de bleekselderij in ringetjes
- Snij de druiven door midden
- Snij de kipfilet in blokjes
- Snij de appel in blokjes
- Schik alle ingrediënten op een mooie schaal en serveer de dressing apart.
Tip
Lekker met krieltjes uit de oven of Actifry. Zelf koop ik altijd verse krieltjes in de schil. Dat vind ik een stuk lekkerder dan voorgekookte krieltjes uit een zakje. Kook de verse krieltjes vooraf 10 minuten. Laat ze wat afkoelen en snij ze in blokjes en bestrooi met Provençaalse kruiden, een beetje zout en een dessert lepel olie. Bak ze vervolgens in 25 minuutjes af in de oven of Actifry.
Eet smakelijk!