Salade met gegrilde nectarine en kip
Deze heerlijke zomerse salade komt van Francesca kookt. De hoeveelheden olie in de dressing heb ik een beetje aangepast, zodat de salade wat slanker wordt.
Ook heb ik er wat krieltjes aan toegevoegd, zodat het een complete voedzame avondmaaltijd wordt.
De combinatie van de hartige kip en spekblokjes met de zoete smaak van de nectarine of perzik vind ik echt heel lekker. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt 😊.
De hele maaltijd staat binnen een half uurtje op tafel.
Zo maak je het!
Benodigdheden 4 personen:
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 300 gram kipfilet
- 60 gram ongezouten pecannoten
- 4 nectarine of perziken
- 150 gram rucola
- 100 gram veldsla
- 150 gram baby spinazie
- Kipkruiden
- Olijfolie
- Witte wijn azijn
- Zout, peper
- 600 gram krieltjes
Bereidingswijze:
- Doe de krieltjes in een ovenschaal of in de actifry. Voeg een halve eetlepel olijfolie toe. En bestrooi ze met Provençaalse kruiden. Roer alles goed door elkaar. En bak ze in 25 minuutjes gaar.
- Snij de kipfilet in stukjes. Bestrooi ze met kip kruiden. Bak ze vervolgens krokant in een beetje olijfolie.
- Veeg de pan schoon met keukenpapier. Bak vervolgens de spekblokjes uit in eigen vet.
- Haal de spekblokjes met het bakvet uit de pan. Doe ze in een schaaltje. En laat ze staan voor gebruik.
- Snij de nectarine of perziken in reepjes en grill deze in een grillpan totdat er grillstreepjes op staan.
- Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een grote kom de kip met de spinazie, rucola, veldsla en spekjes met spekvet.
- Verdeel de salade over 4 borden en besprenkel ze met de dressing.
- Leg er vervolgens de nectarine op. En strooi er de grof gehakte pecannnoten over heen.
- Serverveer de salade met de krieltjes.
Eet smakelijk!
Wil jij graag meer Tips & Inspiratie ontvangen? Vul hieronder dan jouw e-mail adres in. Dan ontvang je binnenkort jouw eerste tips in je mailbox.