Spaanse tortilla met spinazie
Spaanse tortilla met spinazie
Deze heerlijke voedzame maaltijd staat zo op tafel. Een echte makkelijke maaltijd voor door week.
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 450 gram Aardappelschijfjes
- 100 gram Chorizo van een hele worst
- 125 gram Crème fraiche
- 4 Eieren
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 Rode paprika
- 300 gram Verse spinazie
- 1 Ui
- Paëlla kruiden naar smaak
Instructies
- Verwam de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika en chorizo in blokjes en snipper de ui.
- Verhit 1,5 eetlepel olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 5 min. goudgeel.
- Voeg de chorizoblokjes in dezelfde pan toe en bak deze aan. Voeg vervolgens de ui en paprika toe en bak deze 2 min. mee.
- Voeg de spinazie toe en laat deze omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- Vet een ovenschaal in. Schep de aardappelen door de groente en verdeel deze over de ovenschaal.
- Klop de eieren los met de paëllakruiden en schenk dit over de groenten.
- Bak de tortilla in de voorverwarmde oven af in 30 min.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Hou je niet van chorizo? Dan kan je dit ook vervangen door spekblokjes.
- Liever vegetarisch? Laat de chorizo dan weg en bestrooi de tortilla met pittige kaas.