Spaghetti-ovenschotel met groentebolognese
Spaghetti-ovenschotel met groentebolognaise
Deze heerlijke spaghetti schotel maakte ik vorige week. Een heerlijk variant op gewone spaghetti.
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Equipment
- Oven
- Ovenschotel
Ingredients
- 200 gram ongekookte volkoren spaghetti
- 1 blikje mais (140 gram uitgelekt)
- 300 gram wortelen
- 2 paprika's
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 250 gram mager rundergehakt
- 1 pakje gezeefde tomaten (500 gram)
- ½ groentebouillonblokje
- 10 gram verse peterselie
- 50 gram geraspte 20+ kaas
- zout, peper naar smaak
- olijfolie om de ovenschaal in te vetten
Instructions
- Kook de spaghetti in 8 min. gaar.
- Verwarm een hetelucht oven voor op 175 graden.
- Snipper de ui, snij de paprika, wortelen en bleekselderij in stukjes.
- Laat de maïs uitlekken.
- Bak het gehakt uit in een pan met anti aanbaklaag in eigen vet en breng het op smaak met zout en peper.
- Bak de groenten kort mee.
- Voeg de tomaten, 200 ml. water en het bouillonblokje toe en laat de saus met de deksel op de pan 10 min. sudderen.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg de maïs toe.
- Maak de peterselie schoon en snij deze in kleine stukjes.
- Voeg de peterselie bij de saus.
- Giet de spaghetti af en roer deze door de saus.
- Doe alles in een ingevette ovenschotel en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de pasta schotel 20 min. af in de oven.
Notes
Eet smakelijk!
Tip:
- Voeg gerust de groente toe die je lekker vindt. Ook courget of pastinaak kan prima in deze ovenschotel.
- Krijg je gasten of heb je een druk programma. Maak de schotel dan van te voren klaar en bewaar ze in de koelkast. Je hoeft de schotel dan alleen nog maar op te warmen. Warm dan 30 min. in plaats van 20 min.