Spinazie ricottacannelloni
Spinazie ricottacannelloni
Deze heerlijke cannelloni staat zo op tafel met een bakje basis tomatensaus uit de vriezer ;-). Een lekkere vega maaltijd boordevol groenten.
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
Ingrediënten
- 50 gram gorgonzola
- 2 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 250 gram verse lasagnebladen
- 125 gram mozzarella light
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 400 gram ricotta
- 500 gram verse spinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 800 gram basis pastasaus
- 1 theelepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verwarm de olijfolie in een hapjes en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken en laat het vocht verdampen.
- Roer de ricotta los in een schaal en meng de spinazie erdoor zonder vocht.
- Leg de lasagnebladen op een schoon werkblad en verdeel de spinazievulling er in een baan in de lengte over. En rol de bladen strak op tot cannelloni.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Doe de helft van de basis tomatensaus in de schaal en leg hier de cannelloni op.
- Dek af met de andere helft van de tomatensaus.
- Snij de mozzarella in reepjes en verdeel deze over de tomatensaus.
- Breek de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel deze over de saus.
- Strooi de pijnboompitten erover en bak de pasta in 25 min. af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Hier op de site vind je het recept voor de basis pastasaus.
- Kinderen vinden gorgonzola wellicht te pittig. Je kan de gorgonzola dan ook vervangen door geraspte kaas.