Vega lasagne met gegrilde groenten
2 maaltijden in 1: groente met krieltjes + hartige taart
Met dit recept heb je 2 maaltijden in 1. De eerste dag een lekkere schotel met groente, krieltjes en vlees en de tweede dag een hartige taart.
Porties: 3 personen
calorieën: 550kcal
Equipment
- 1 Oven
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 2 Grote uien
- 500 gram Kastanje champignons
- 600 gram Bospeen
- 250 gram Magere spekblokjes
- 300 gram Kipfilet
- 750 gram Krieltjes in de schil
- 400 gram Diepvries doperwtjes
- 2 theelepels Pittige paprika poeder
- 1 theelepel Gerookte paprika poeder
- Kipkruiden naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie per maaltijd
- 5 plakjes hartige taartdeeg voor dag 2
- 4 eieren voor dag 2
- 90 gram geraspte kaas voor dag 2
- 1 eetlepel paneermeel
Instructies
- Kook de krieltjes in de schil 10 voor. Giet af en zet apart.
- Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en de wortelen in reepjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes. En de krieltjes in schijfjes.
- Bak de spekjes in eigen vet en voeg de kipfilet (gekruid met kipkruiden) toe en bak deze mee.
- Voeg de ui en de paprika kruiden toe en bak dit op matig vuur 5 min. mee.
- Verhit in tussen in een andere pan 1 eetlepel olijfolie en bak de krieltjes bruin.
- Voeg de champignons en wortelen bij het kipmengsel en bak deze 5 min. mee.
- Voeg de doperwten toe en bak deze ook 5 min. mee.
- Schep de helft van het kipmengsel in een bakje en laat dit afkoelen. Dit is voor morgen en kun je in de koelkast bewaren.
- Schep de krieltjes door de overgebleven helft van het kipmengsel en serveer direct.
- Dag 2: Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een met olijfolie ingevette ovenschaal met 5 plakjes hartige taartdeeg.
- Klop de eieren los in een schaal en voeg het kipmengsel toe.
- Prik gaatjes in de hartige taartdeeg met een vork en strooi er een beetje paneermeel op.
- Giet het kipmengsel in de ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak 40 min. af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!