Burrito’s A la Karin
Vegetarische burrito's zonder zakje
Deze heerlijke vega burroto's eten wij bijna iedere week. Ze zijn heerlijk voedzaam en healthy. En natuurlijk ook weer heel gemakkelijk te maken.
Porties: 2
calorieën: 475kcal
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- 4 tortilla's van 30 gram per stuk
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 ui
- 2 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 zak kidney beans
- 3 eetlepel creme fraiche light
- 30 gram geraspte 30+ kaas
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel harissakruiden
- 2 theelepel zoete paprikapoeder
- zout naar smaak
- olijfolie
Instructies
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Een beetje olijfolie in een pan met anti aanbaklaag en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de paprika toe en bak dit even mee.
- Voeg de kruiden, kidneybeans en de tomatenblokjes toe en laat alles even pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de ovenschaal in en vul de tortilla's met het bonenmengsel.
- Leg de gevulde tortilla's in de ovenschaal en besmeer de tortilla's met de creme fraiche.
- Bestrooi met de gerapste kaas en bak de tortilla's in 20 min. af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Wij eten bij de tortilla's vaak een heerlijke groene salade van ijsbergsla en komkommer.
- Liever geen vega? Voeg dan gerust wat mager rundergehakt toe. Daarmee wordt de maaltijd natuurlijk wel wat minder slank.