Vega pasta bolognese met kidneybonen
Vega pasta bolognese met kidneybonen
Deze heerlijke vega pasta staat met 25 minuutjes op tafel. Super gezond, gemakkelijk en voedzaam.
Porties: 4
calorieën: 550kcal
Equipment
- 1 Oven
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepel olijfolie
- 450 gram macaroni & spaghetti groenten
- 5 trostomaten
- 300 gram volkoren penne
- 400 gram kidneybonen
- 150 gram geraspte 30+ kaas
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn.
- peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bleekselderij in boogjes en de knoflook in reepjes.
- Verhit 1,5 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de bleekselderij en knoflook zachtjes aan in 2 min.
- Kook de penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Voeg de macaroni groenten toe en roerbak deze 8 min. mee.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomaten, het bouillonblokje en de kruiden toe aan de groenten en laat dit op laag vuur 5 min. inkoken tot een dikke saus.
- Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan het tomatenmengsel en verwarm ze nog 2 min. mee.
- Vet een ovenschaal in met 0,5 eetlepel olijfolie.
- Meng de pasta door de saus en roer er 4 eetlepels gerapte kaas doorheen. Schep het vervolgens in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
- Gratineer de schotel 10 min. in de voorverwarmde oven.