Verse kip kerrie salade
Kip kerrie salade
Deze verse kip kerrie salade smaakt heerlijk op een broodje of cracker. Maar ze is ook super lekker op een toastje. De salade is zo klaar. En omdat je ze zelf slim maakt, bevat ze veel minder kcal dan kip kerrie salade uit de supermarkt.
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 3 eetlepel Magere yogonaise
- 3 eetlepel Halfvolle yoghurt
- 2 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel peterselie
Instructies
- Breng het bouillonblokje met 100 ml. water aan de kook.
- Voeg de kipfilet toe als het water kookt en laat dit 15 min. koken.
- Laat de kipfilet vervolgens 30 min. afkoelen in de bouillon.
- Meng de Remia friteslijn met de yoghurt en het sjalotje.
- Voeg de kerrie en peterselie toe en roer alles goed door.
- Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar en snijd het vlees nog iets kleiner.
- Voeg de kipfilet bij de saus en roer alles goed door.
Notities
Eet smakelijk!
- De kip kerrie salade is ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.
- In plaats van halfvolle yoghurt kan je ook griekse yoghurt gebruiken. Dit bevat wel iets meer kcal.
- Zelf gebruik ik altijd Remia friteslijn i.p.v. yogonaise. Ik vind het lekker en het bevat relatief weinig kcal.
- Het is ook lekker om wat fijn gesneden ananas of mandarijnpartjes toe te voegen.