Verse spaghetti saus
Verse spaghettisaus
Deze spaghetti saus maak ik regelmatig. Ik heb bijna altijd een doosje in de vriezer voor dagen waarop ik behoefte heb aan een gemakkelijke maaltijd. Alleen even de saus verwarmen en spaghetti erbij koken. De saus moet wel even pruttelen. En ook het snijden van de groente is iets meer werk. Ik maak de saus daarom vaak in het weekend klaar. En ik maak direct een grote pan voor ongeveer 18 porties. Daarmee kan ik dan weer een paar weken vooruit.
Porties: 18 porties
calorieën: 225kcal
Ingrediënten
- 9 tenen knoflook
- 3 paprika's, rood, geel, groen
- 1 kg rundergehakt
- 2 uien
- 1 courget
- 1 winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 pakje gepureerde tomaten
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree (groot)
- 375 ml rode wijn
- 1 runderbouillonblokje
- oregano en basilicum naar smaak
Instructies
- Snij alle groente in kleine stukjes.
- Bak het gehakt uit in eigen vet in een grote hapjes pan.
- Voeg vervolgens alle groente toe en bak deze 5 minuutjes mee.
- Voeg de gepureerde tomaten, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg het runderbouillonblokje en de wijn toe.
- Voeg de oregano en basilicum toe.
- Laat de saus 1,5 uur inkoken op zacht vuur.
- Serveer de saus met 200 gram gekookte volkoren spaghetti.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Hou je van pittig? Voeg dan een Spaans pepertje bij de groenten.
- Hou je niet van wijn in de saus? Vervang deze dan door een extra pakje gepureerde tomaten.
- De aangegeven hoeveelheid kcal per portie is de saus zonder spaghetti.
- Wil je iets minder spaghetti eten? Vermeng de spaghetti dan met courgetti.