Verse vispasta
Verse Vispasta
Deze heerlijke vispasta staat regelmatig bij ons op het menu. Boordevol verborgen groente en zonder pakjes of zakjes. 😉
Servings: 3 porties
Calories: 560kcal
Equipment
- 1 ovenschaal
Ingredients
- 200 gram zalm
- 1 ui
- 500 gram rijpe tomaten
- 3 paprika's
- 2 tenen knoflook
- 1 courget
- 1 stengel bleekselderij
- 200 gram volkorenpasta
- 50 gram 20+ kaas
- 0,5 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- paprika poeder en oregano naar smaak
Instructions
- Snijd de paprika, courget, bleekselderij, knoflook en ui in grove stukken.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Vervarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan en bak de paprika, ui, knoflook, courget en bleekselderij even om en smoor het 5 min met de deksel op de pan.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden en het bouillonblokje toe. Roer goed om en smoor alles nog 10 min.
- Pureer de saus met de staafmixer.
- Vet een ovenschaal in.
- Meng de saus met de pasta en giet in de ovenschaal.
- Verdeel de zalm over de pasta en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de schotel 20 minuutjes af in de oven.
Notes
Eet smakelijk!
- Heb je teveel saus? Schep de helft dan in een bakje voor in de vriezer voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je al een heerlijke saus voor weer een volgende maaltijd!