Ga terug

Zomerse pasta salade met gerookte kip

Als het warm is, hou ik zelf niet zo erg van een warme maaltijd. Zo'n heerlijke pasta salade is lauw warm en hapt dan heerlijk weg. Deze pasta salade staat ook zo op tafel.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: gerookte kipfilet, pasta, pastasalade
Porties: 4 personen
calorieën: 510kcal

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 45 gram walnoten
  • 300 gram penne
  • 700 gram groene asperges
  • 1 pot gegrilde paprika
  • 1 teen knoflook
  • ½ potje kappertjes
  • 125 gram gerookte kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout, peper, basilicum
  • 45 gram veldsla
  • 1 eetleper parmezaanse kaas

Instructies

  • Rooster de walnoten in 5 min. in een koekpan met anti aanbaklaag zonder olie of boter. En laat de noten wat afkoelen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. En pel de knoflook.
  • Laat de paprika's en kappertjes uitlekken.
  • Doe de paprika's, knoflook en hazelnoten met wat basilicum in een hoge beker. En pureer dit met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met wat peper.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de asperges met peper op hoog vuur in ongeveer 5 min. Bak daarna nog 1 min. de kappertjes mee.
  • Snij de gerookte kipfilet in reepjes.
  • Giet de pasta af en spoel ze af onder koud stromend water.
  • Meng in een schaal de sla met de pasta en de dressing. Voeg de kipfilet toe en strooi er parmezaanse kaas over.

Notities

Eet smakelijk!
Tip:
  • Wil je meer groente in de salade? Roerbak dan reepjes rode paprika mee met de asperges.
  • In plaats van walnoten kan je ook hazelnoten voor de dressing gebruiken.
 
Dit recept komt oorspronkelijk uit een Allerhande.