Kikkererwtensalade met rucola en chorizo
Deze heerlijke maaltijdsalade maak ik vaak op de reisdagen als we met vakantie zijn. Het is een heerlijke voedzame salade en ze staat binnen 15 min. op tafel.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd6 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chorizo, kikkererwten, maaltijdsalade, rucola
Porties: 2 personen
calorieën: 455kcal
- 125 gram chorizo van een hele worst
- 45 gram rucola
- 1 blik kikkererwten, 265 gram uitgelekt
- 1 rode puntpaprika
- 125 gram sugarsnaps
- basilicum naar smaak
Snij de paprika in reepjes, dop de sugar snaps en snij de chorizo in halve rondjes.
Bak de chorizo 3 min uit in eigen vet in een pan met anti aanbaklaag.
Voeg de paprika en sugar snaps toe en roerbak deze 3 min. mee.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met koud water.
Doe de rucola in een kom en voeg hierbij de kikkererwten en het chorizomengsel.
Roer alles goed door elkaar en bestrooi met basilicum.