Ga terug

Pittige bonensalade met manchego

De heerlijke lauw warme salade staat bij ons regelmatig op het menu op een warme dag. De salade is binnen 10 minuutjes klaar. Het lekkerst is ze als je ze dan nog even een half uurtje laat staan. Het is echt een heerlijke hoofdmaaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chorizo, kikkererwten, manchego, puntpaprika
Porties: 2 porties
calorieën: 510kcal

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 125 gram chorizo van een hele worst
  • 1 blik kikkererwten, 265 gram uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode puntpaprika's
  • 50 gram manchego
  • ¼ theelepel chillipoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel oregano
  • ¼ groentebouillonblokje
  • 2 eetlepel wittewijnazijn

Instructies

  • Snij de bosui in ringetjes en de paprika in reepjes. Snipper de knoflook.
  • Snij de chorizo in halve schijfjes.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  • Bak de chorizo uit in eigen vet in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Bak de knoflook kort mee.
  • Breng de chorizo en knoflook op smaak met de chillipoeder. Roer er vervolgens 125 ml. water doorheen en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de wittewijnazijn en de tijm en oregano toe. Breng alles aan de kook en neem de pan van het vuur.
  • Meng alle ingrediënten in een schaal behalve de kaas. Voeg er de chorizo met het kookvocht bij en laat de salade ongeveer een half uurtje lekker marineren.
  • Snij de manchego in blokjes en verdeel deze over de salade.

Notities

Eet smakelijk!
Tip:
  • Manchego is schapenkaas. Het is te koop bij de kaasboer of de grotere supermarkt.