Ga terug

Salade met bietjes, feta en pecannoten

Deze heerlijke salade maakte een vriendin kort geleden toen ik bij haar kwam eten. Ik vond hem zo lekker dat ik 'm meteen nog een keer zelf gemaakt heb. Omdat ik zo enthousiast ben, deel ik het recept graag met je.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Salade
Trefwoord: bietjes, feta, pecannoten, sla
Porties: 4 personen
calorieën: 115kcal

Ingrediënten

  • 1 krop botersla
  • 100 gram feta
  • 3 gekookte bietjes
  • 1 eetlepel pecannoten
  • 1 theelepel olijfolie extra verge

Instructies

  • Was de sla en scheur ze in reepjes.
  • Snij de bietjes in blokjes.
  • Snij de feta in blokjes.
  • Breek de pecannoten in stukjes en rooster ze kort in een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder olie of boter.
  • Verdeel de sla in een schaal en verdeel de overige ingrediënten erover.
  • Besprenkel de sla met een klein beetje olijfolie.

Notities

Eet smakelijk!!
Tip:
  • Deze salade is heerlijk met een stukje gebakken kipfilet of witvis en krieltjes uit de oven of actifry.
  • Ik koop zelf altijd een vacum pakje met gekookte bietjes. Gebruik je niet alle bietjes? Doe ze dan gerust in de vriezer. Dan zijn ze altijd nog weer goed te gebruiken.