Ga terug

Salade met rucola, meloen, rauwe ham, geitenkaas en walnoten

Deze heerlijke salade eet ik vaak op een zomerse dag. Ze zit vol groente, fruit en vezels. Lekker met een klein stukje stokbrood erbij.
Bereidingstijd10 minuten
Gang: lunch
Trefwoord: geitenkaas, meloen, rauwe ham, rucola, walnoten
Porties: 1 portie
calorieën: 375kcal

Ingrediënten

  • 3 schijven Cantaloupe meloen
  • 35 gram Rucola
  • 30 gram Verse geitenkaas honing
  • 2,5 Walnoot
  • 3 plakjes Rauwe ham
  • 1 scheutje Balsamico azijn

Instructies

  • Snij de meloen in blokjes.
  • Doe de rucola over een schaaltje en verdeel de meloen hierover.
  • Scheur de ham in reepjes en verdeel deze over de meloen.
  • Breek de geitenkaas in blokjes en verdeel over de salade.
  • Breek de walnoten en strooi deze erover.
  • Besprenkel de salade met de Balsamico.

Notities

Eet smakelijk!
 
Tip:
  • Heerlijk als lunch met een half volkoren pistoletje.
  • In plaats van Cantaloupe meloen vind ik een Piel de Sapo ook erg lekker.
  • Zelf gebruik ik Aceto Balsamico di Modena van Digusti. Deze is wat duurder, maar dat proef je ook echt! Ook de witte Balsamico van dit merk is heerlijk.