Ga terug

Heerlijke goulashsoep met gehakt

Deze heerlijke soep staat binnen 20 min. op tafel. Ze zit boordevol groente en is echt een traktatie ;-).
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Soep
Trefwoord: goulash, paprika
Porties: 8
calorieën: 136kcal

Equipment

  • Soeppan

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika's
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 3 eetlepel bloem
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 2 runderbouillonblokjes
  • peper en peterselie naar smaak

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de uit en de knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul 3 min. mee.
  • Voeg de paprika toe en bak deze 2 min. mee.
  • Schep de tomatenpuree erdoor. Bestrooi alles met de paprikapoeder en de bloem en bak dit nog 1 min. mee.
  • Voeg de gepelde tomaten, 1½ liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 10 min. koken en breng op smaak met peper. Garneer met peterselie.

Notities

Eet smakelijk!
Tip:
  • Serveer er een lekker volkorenpistoletje bij en je hebt een volwaardige lunch of lichte avondmaaltijd.
  • Je kan de soep prima invriezen.
  • Als je de soep een dag van te voren maakt, is ze nog lekkerder. De smaken kunnen dan goed intrekken.
  • Gerookte paprikapoeder geeft vaak een heerlijke smaak aan een gerecht. Op mijn site vind je meerdere gerechten waar deze paprika poeder in gebruikt wordt. Volgens mij kan je het inmiddels ook wel in de supermarkt kopen. Zelf bestel ik mijn kruiden altijd via internet bij de kruidenbaron.