Mokka havermout met kersen en chocolade
De basis voor dit heerlijke ontbijtje vond ik laatst in de allerhande. Heerlijk voedzaam en een welkome afwisseling voor de havermout met appel en kaneel.
Bereidingstijd3 minuten min
Gang: Ontbijt
Trefwoord: chocolade, havermout, kersen, koffie
Porties: 1 portie
calorieën: 275kcal
- 45 gram havervlokken
- 1 staafje oploskoffie
- 2 theelepel ongezoete cacao
- 80 ml halfvolle melk
- 100 gram kersen uit pot
Laat de havervlokken een nachtje wellen in water.
Voeg hetbuisje oploskoffie en de melk toe aan de havermout. Roer door en verwarm het 3 min. in de magnetron.
Roer er de cacao doorheen.
Laat de kersen uitlekken en voeg ze toe aan de havermout.
Eet smakelijk!
Tips:
- Je kan ook kiezen voor havermout in plaats van havervlokken. Wel heb je dan vaak meer melk nodig.
- Ik gebruik kersen uit een pot, maar je kunt ze ook uit de diepvries nemen. Ontdooi de kersen dan vooraf.