Ga terug

Burritoschotel met nacho's

Deze heerlijke burritoschotel eet ik graag in het weekend. Lekker, verantwoord en zo klaar.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd5 min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: burrito, gehakt, kidneybeans, wrap
Porties: 4
calorieën: 615kcal

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 350 gram mager rundergehakt
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 200 gram kidneybeans
  • 8 kleine wraps
  • 2 handjes nacho chips
  • 75 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel kerrie
  • zout, peper naar smaak

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  • Snij de paprika's in blokjes en snipper de ui
  • Bak het gehakt rul in eigen vet.
  • Voeg de ui, paprika, bonen en specerijen bij het gehakt en bak dit ongeveer 2 min. mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de wraps met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
  • Bestrooi de wraps met de gerapste kaas en verkruimel de nacho's erover.
  • Zet de schaal 5 min. in de oven onder de grill totdat de kaas is gesmolten.

Notities

Tips:
  • Voeg een blikje tomatenblokjes bij het gehaktmengsel. Dit is erg lekker!
De basis voor dit recept heb ik uit de kookkalender 2018 van Francescakookt gehaald.