Ga terug

Salade van gegrilde asperges en warmgerookte zalm

Hou jij ook zo van asperges? Heel vaak eet ik ze gekookte met ham, ei en aspergesaus. Maar sinds ik deze heerlijke salade heb ontdekt, eet ik ze vaak gegrild met zalm.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: asperges, rucola, warmgerookte zalm
Porties: 2
calorieën: 415kcal

Ingrediënten

  • 800 gram asperges
  • 200 gram warmgerookte zalm
  • 75 gram rucola
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ limoen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • zout, peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de asperges in een overschaal en bestrijk ze royaal met olijfolie. Strooi er vervolgens zeezout over.
  • Rooster de asperges 30 minuten in de oven goudbruin.
  • Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Zet de oven uit en en leg de zalm in een overschaal. Zet de schaal in de nog warme oven.
  • Snipper de sjalot pers de halve limoen uit.
  • Klop een dressing van de sjalot, mosterd, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel limoensap.
  • Schep vervolgens de rucola door de dressing.
  • Verdeel de rucola over een grote schaal. Leg de asperges en de zalm erop.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Ik koop zelf altijd geschilde asperges. Super gemakkelijk. Je snijdt dan alleen nog 3 cm van de onderkant af en verder zijn ze klaar voor gebruik.
  • Je kan de salade nog aanvullen met wat zongedroogde tomaatjes als je dat lekker vindt.
  • Zelf combineer ik deze salade met krieltjes uit de Actifry. Ook met een stukje stokbrood is de salade heerlijk. Je hebt zo meteen een complete avondmaaltijd.
 
Ik vond dit recept in 'Boodschappen' van de Plusmarkt en heb het een beetje aangepast.