Ga terug

Tex Mex salade met taco's

Met warm weer heb ik meestal niet zo'n zin ineen warme maaltijd. Deze heerlijke Tex Mex salade met taco's komt danregelmatig bij ons op tafel.
Heerlijk, boordevol groenten en binnen 15 min. op tafel. Wat wil je nog meer :-).
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Salade
Trefwoord: chorizo, kip kerrie salade, puntpaprika, taco, tex mex
Porties: 4 personen
calorieën: 500kcal

Ingrediënten

  • 150 gram chorizo van een worst
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 350 gram tomaten
  • 3 zoete punt paprika's
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente ui
  • 400 gram ijsbergsla
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • tabasco naar smaak
  • 12 taco schelpen

Instructies

  • Verwarm de taco schelpen in de oven
  • Snij de chorizo in halve plakjes. Bak ze uit in eigen vet en laat ze uitlekken
  • Was de tomaten en snij ze in plakjes
  • Schil de komkommer en snij deze in blokjes
  • Snij de bosui in ringetjes
  • Halveer de avocado. Haal de pit eruit en schil hem. Besprenkel de avocoado vervolgens met limoensap door de halve limoen uit te knijpen boven de vrucht
  • Meng alle ingrediënten samen met de chorzio in een grote saladeschaal
  • Pers de knoflook uit
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijn azijn. Voeg de knoflook toe en tabasco naar smaak. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met een beetje peper.
  • Meng de salade met de dressing en serveer de salade met de taco's

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Zelf vind ik punt paprika’s erg lekker, maar je kan ook gewone paprika’s gebruiken.
  • Zelf schep ik altijd veel salade op en breek er 1 taco boven. Je kan ook een taco vullen met de salade.
  • Hou je niet van chorizo? Dan kan je de salade ook maken met magere uitgebakken spekblokjes of gerookte kipfilet.
Ga jij met dit recept aan de slag? Laat je dan een reactie achter onder dit bericht?