Italiaanse plaattaart
Deze heerlijke italiaanse plaattaart staat zo op tafel. Ik vind het een heerlijke maaltijd voor een luie weekenddag ;-)
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: courget, paprika, plaattaart, prosciutto, rauwe ham
Porties: 4 personen
calorieën: 485kcal
- 1 courget
- 2 paprika
- 90 gram prosciutto
- 1 rode ui
- 4 eetlepel demi creme fraiche
- 2 eetlepel groene pesto
- 360 gram hartige taartdeeg
- 1 eetlepel knoflookolijfolie
- italiaanse kruiden
Laat de hartige taartdeeg ontdooien in de koelkast
Snij de courget in halve reepjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen.
Laat de paprika en courget met wat italiaanse kruiden marineren in de koelkast.
Verdeel de hartige taartdeeg over bakpapier en rol de randjes een beetje op.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de creme fraiche met de pesto en roer dit goed door elkaar.
Bestrijk het deeg met het pesto mengsel.
Verdeel de groente over het deeg.
Verdeel de prosciutto over de groenten.
Bak de hartige taart in 25 minuutjes af in de oven.
Eet smakelijk!!
Tips:
- Je kunt de prosciutto ook vervangen door rauwe ham of mozzarella.
- Het is niet noodzakelijk om de groente vooraf te marineren in de knoflookolie, maar dit maakt het wel extra lekker.
- Je kunt deze hartige taart ook maken als borrelhapje. Dan snij je de taart in kleine stukjes. Dit borrelhapje is natuurlijk niet per definitie slank ;-).
- Je kan ook bladerdeeg gebruiken voor de taart, maar dan wordt de taart een stuk minder slank.