Ga terug

Heerlijke verse uiensoep

Deze heerlijke verse uiensoep staat in een half uurtje op tafel. Een super lekkere, makkelijke en gezond maaltijd voor op een gure herfstdag.
Bereidingstijd35 minuten
Gang: Soep
Trefwoord: courgetsoep, uien, uiensoep
Porties: 4 kommen
calorieën: 150kcal

Ingrediënten

  • 1 kg uienringen
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 klont boter
  • thijm naar smaak

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan.
  • Bak de uien met de tijm in 25 minuten op matig vuur zacht en bruin.
  • Voeg 1 eetlepel bloem toe en laat dit 5 min. meebakken.
  • Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook en laat 5 min. doorkoken.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Deze heerlijke soep is nog lekkerder als je 'm vooraf maakt, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Je kan natuurlijk zelf uien pellen en snijden, maar ik ben van het gemak en koop vaak de uien al voorgesneden.
  • Het is lekker om de soep te serveren met bijv. ciabatta. Bak de ciabatta dan af en snij er 4 stukjes af. Beleg deze met kaas en laat de kaas even smelten in de oven. Leg de sneetjes vervolgens in de soepkom.
Dit heerlijke recept heb ik uit een krantje van Dirk van de Broek gehaald.