Ga terug

Gevulde pasta salade met roomkaas en spinazie

Deze heerlijke snelle pasta salade staat binnen 15 minuutjes op tafel.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chorizo, puntpaprika, spinazie
Porties: 2 porties
calorieën: 550kcal

Ingrediënten

  • 250 gram verse tortellini tomaat/mozzarella
  • 225 gram edameboontjes diepvries
  • 2 rode puntpaprika's
  • 40 gram chorizo van een worst
  • 60 ml paturain
  • 100 gram baby spinazie
  • 1 bosje bosui.

Instructies

  • Kook de tortellini 3 minuutjes volgens de aanwijzingen op de verpakking samen in 1 pan met de edameboontjes.
  • Snij de chorizo in kleine stukjes en de paprika in blokjes.
  • Bak de chorizo uit in eigen vet en bak de paprika mee.
  • Snij de bosui in ringetjes.
  • Giet de tortellini en boontjes af en roer ze door het chorizo/paprika mengsel.
  • Zet het kookstel uit en roer de spinazie door het mengsel en laat het een beetje slinken.
  • Voeg als de paturain en bosuitjes toe.

Notities

Eet smakelijk!
Tip: 
  • Hou je niet van edameboontjes? Dan kan je ze ook gemakkelijk vervangen door sperzieboontjes of tuinboontjes.
  • Liever een iets magerdere optie? Kies dan voor een magere kruidenroomkaas i.p.v. paturain, bijv. Philadelphia.
  • Hou je niet van chorizo? Vervang deze dan door magere spekblokjes of gekruide kipfilet.
  • Zelf maak ik dit recept vaak voor mijn man en mezelf. Ik eet 40%, hij 60% ;-). De kcal waarde is gebaseerd op mijn portie.