Gevulde pasta salade met roomkaas en spinazie
Deze heerlijke snelle pasta salade staat binnen 15 minuutjes op tafel.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: chorizo, puntpaprika, spinazie
Porties: 2 porties
calorieën: 550kcal
- 250 gram verse tortellini tomaat/mozzarella
- 225 gram edameboontjes diepvries
- 2 rode puntpaprika's
- 40 gram chorizo van een worst
- 60 ml paturain
- 100 gram baby spinazie
- 1 bosje bosui.
Kook de tortellini 3 minuutjes volgens de aanwijzingen op de verpakking samen in 1 pan met de edameboontjes.
Snij de chorizo in kleine stukjes en de paprika in blokjes.
Bak de chorizo uit in eigen vet en bak de paprika mee.
Snij de bosui in ringetjes.
Giet de tortellini en boontjes af en roer ze door het chorizo/paprika mengsel.
Zet het kookstel uit en roer de spinazie door het mengsel en laat het een beetje slinken.
Voeg als de paturain en bosuitjes toe.
Eet smakelijk!
Tip:
- Hou je niet van edameboontjes? Dan kan je ze ook gemakkelijk vervangen door sperzieboontjes of tuinboontjes.
- Liever een iets magerdere optie? Kies dan voor een magere kruidenroomkaas i.p.v. paturain, bijv. Philadelphia.
- Hou je niet van chorizo? Vervang deze dan door magere spekblokjes of gekruide kipfilet.
- Zelf maak ik dit recept vaak voor mijn man en mezelf. Ik eet 40%, hij 60% ;-). De kcal waarde is gebaseerd op mijn portie.