Ga terug

Traybake met bloemkool en saucijs

Deze heerlijke traybake staat met 10 min. in de oven. Ze is super lekker en voedzaam. Wat mij betreft een blijvertje 😊.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: aardappelen, bloemkool, saucijs
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal

Equipment

  • Oven
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen gewicht ongeschild.
  • 4 varkenssaucijzen van ongeveer 75 gram p. st.
  • 2 rode ui
  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • kruiden naar smaak Bijv. knoflook, paprika, chili, oregano, tijm, zout en peper.

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij ze in reepjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  • Snij de ui in dunne ringen.
  • Snij de saucijzen in 4 stukken.
  • Vermeng de aardappelen en bloemkool met de olie en kruiden.
  • Bekleed een bakplaat met het bakpapier en verdeel de aardappelen en bloemkool erover.
  • Verdeel de ui erover en druk de stukjes saucijs er tussen.
  • Bak alles in 30 min. af in de oven.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Wil je het recept iets magerder maken, kies dan voor rundersaucijs of kipfilet in reepjes.
Dit heerlijke recept heb  ik een tijdje geleden uit een blad van Jumbo gehaald.