Traybake met bloemkool en saucijs
Deze heerlijke traybake staat met 10 min. in de oven. Ze is super lekker en voedzaam. Wat mij betreft een blijvertje 😊.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: aardappelen, bloemkool, saucijs
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
- 1 kg aardappelen gewicht ongeschild.
- 4 varkenssaucijzen van ongeveer 75 gram p. st.
- 2 rode ui
- 600 gram bloemkoolroosjes
- 2 eetlepel olijfolie
- kruiden naar smaak Bijv. knoflook, paprika, chili, oregano, tijm, zout en peper.
Schil de aardappelen en snij ze in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Snij de ui in dunne ringen.
Snij de saucijzen in 4 stukken.
Vermeng de aardappelen en bloemkool met de olie en kruiden.
Bekleed een bakplaat met het bakpapier en verdeel de aardappelen en bloemkool erover.
Verdeel de ui erover en druk de stukjes saucijs er tussen.
Bak alles in 30 min. af in de oven.
Eet smakelijk!
Tips:
- Wil je het recept iets magerder maken, kies dan voor rundersaucijs of kipfilet in reepjes.
Dit heerlijke recept heb ik een tijdje geleden uit een blad van Jumbo gehaald.