Ga terug

Vega pasta bolognese met kidneybonen

Deze heerlijke vega pasta staat met 25 minuutjes op tafel. Super gezond, gemakkelijk en voedzaam.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 550kcal

Equipment

  • 1 Oven
  • 1 ovenschaal

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 450 gram macaroni & spaghetti groenten
  • 5 trostomaten
  • 300 gram volkoren penne
  • 400 gram kidneybonen
  • 150 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn.
  • peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bleekselderij in boogjes en de knoflook in reepjes.
  • Verhit 1,5 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de bleekselderij en knoflook zachtjes aan in 2 min.
  • Kook de penne gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de macaroni groenten toe en roerbak deze 8 min. mee.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomaten, het bouillonblokje en de kruiden toe aan de groenten en laat dit op laag vuur 5 min. inkoken tot een dikke saus.
  • Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan het tomatenmengsel en verwarm ze nog 2 min. mee.
  • Vet een ovenschaal in met 0,5 eetlepel olijfolie.
  • Meng de pasta door de saus en roer er 4 eetlepels gerapte kaas doorheen. Schep het vervolgens in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Gratineer de schotel 10 min. in de voorverwarmde oven.