Ga terug

Vega spinazie-ricotta lasagne met gorgonzola en courgette

Deze heerlijke vega lasagne zit boordevol groente en kaas. Een echte verwenmaaltijd voor het weekend.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, gorgonzola, lasagne, ricotta, spinazie
Porties: 2
calorieën: 610kcal

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 courgette
  • 4 volkoren lasagnebladen
  • 40 gram gorgonzola
  • 200 gram ricotta
  • 125 gram mozzarella light
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram basispastasaus (zie recept op Denkslank.nl)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  • Snipper de ui en de knoflook
  • Snij de courgette en dunne plakjes
  • Verwarm 1/2 eetlepel olie in een hapjes pan en fruit de ui en de knoflook.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Roer de ricotta los in een kom en voeg het spinaziemengsel toe zonder het kookvocht. Roer alles goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Bouw de lasagne op door te starten met een laagje basis pastasaus. Hierop 2 lasagnebladen, daarop een laagje spinaziericottamengel, vervolgens een laagje courgette en herhaal dit nogmaals. Sluit af met een laagje basispastasaus. Verdeel hierover de gorgonzola en de mozzarella.
  • Bak de lasagne in 40 min. af in de oven.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Liever geen gorgonzola? Vervang deze dan door wat parmezaanse kaas of 30+ kaas.
  • Het recept voor de basis pasta saus vind je op de site. Super gemakkelijk om in porties in de vriezer te hebben.
  • Met deze basis pasta saus zet je binnen 25 minuten ook deze heerlijke ravioli op tafel.