Vega spinazie-ricotta lasagne met gorgonzola en courgette
Deze heerlijke vega lasagne zit boordevol groente en kaas. Een echte verwenmaaltijd voor het weekend.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, gorgonzola, lasagne, ricotta, spinazie
Porties: 2
calorieën: 610kcal
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 300 gram verse spinazie
- 1 courgette
- 4 volkoren lasagnebladen
- 40 gram gorgonzola
- 200 gram ricotta
- 125 gram mozzarella light
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram basispastasaus (zie recept op Denkslank.nl)
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
Snipper de ui en de knoflook
Snij de courgette en dunne plakjes
Verwarm 1/2 eetlepel olie in een hapjes pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken.
Roer de ricotta los in een kom en voeg het spinaziemengsel toe zonder het kookvocht. Roer alles goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in.
Bouw de lasagne op door te starten met een laagje basis pastasaus. Hierop 2 lasagnebladen, daarop een laagje spinaziericottamengel, vervolgens een laagje courgette en herhaal dit nogmaals. Sluit af met een laagje basispastasaus. Verdeel hierover de gorgonzola en de mozzarella.
Bak de lasagne in 40 min. af in de oven.
Eet smakelijk!
Tips:
- Liever geen gorgonzola? Vervang deze dan door wat parmezaanse kaas of 30+ kaas.
- Het recept voor de basis pasta saus vind je op de site. Super gemakkelijk om in porties in de vriezer te hebben.
- Met deze basis pasta saus zet je binnen 25 minuten ook deze heerlijke ravioli op tafel.