Zoete aardappelbrood met pecannoten
Zoete aardappelbrood met pecannoten
Met dit zoete aardappelbrood heb je een lekker warm ontbijt vol vezels. Bewaar het in de vriezer en je hebt meteen 5x een heerlijk ontbijt.In deze herfst- en wintermaanden start ik de dag graag met een warm ontbijt. Heerlijk om de stofwisseling even te boosten. Met dit zoete aardappelbrood heb je meteen 50 gram groente en flink wat vezels binnen.Uit één brood haal je 5 plakken. Een plak is voldoende voor een ontbijt.Om er een volwaardig ontbijt van te maken, eet ik er zelf graag een lekker bakje yoghurt met fruit bij. Op dit moment ben ik fan van Griekse yoghurt 0,1% vet. Hier doe ik zelf dan partjes mandarijn in. Genieten maar!
Porties: 5
calorieën: 215kcal
Equipment
- ovenschaal
- bakpapier
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 15 gram ongezoute pecannoten of walnoten
- 150 gram volkorenmeel
- 2 stuks ei
- 50 ml magere yoghurt
- 1 theelepel koekkruiden of kaneel
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de aardappelen en kook deze in ca. 15 tot 20 min. gaar.
- Hak intussen de noten in kleine stukjes.
- Giet de aardappelen af en pureer deze met de yoghurt en de eieren.
- Meng het meel, de bakpoeder, het zout en de koekkruiden door elkaar.
- Voeg het aardappel mengsel bij het droge mengsel en meng dit goed door elkaar.
- Roer er de noten door en zorg dat deze goed verdeeld zijn.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Bak het brood vervolgens in 35 tot 40 minuten af in de oven. Zet de oven de laatste 5 minuten op 180 graden hetelucht voor een lekker knapperig bovenlaagje.
Notities
Eet smakelijk!!
Tip: om het bakpapier gemakkelijker in de ovenschaal te krijgen, kun je het eerst een beetje vochtig maken met een druppeltje water. Maak er vervolgens een prop van. En haal deze weer uit elkaar. Het bakpapier blijft dan gemakkelijk in de schaal zitten.
Wil je meer weten over mijn visie op goed en lekker ontbijten? Lees hier dan meer...