Zoete punt paprika tomatensoep
Zoete puntpaprika tomatensoep
Een hele fijne manier om meer groente te eten is om een soepje toe te voegen aan de lunch. Deze heerlijke zoete punt paprika tomatensoep is met 25 minuutjes klaar. Ze is lekker, voedzaam en slank 😉
Porties: 2
calorieën: 47kcal
Equipment
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 zoete puntpaprika's
- 4 tomaten
- 1 bouillonblokje naar keuze
- beetje basilicum
- 1 scheutje olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de ui, de tomaten en de paprika in stukken.
- Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Fruit de ui een paar minuutjes op laag vuur totdat ze lichtbruin wordt.
- Voeg de tomaten en paprika toe en bak dit kort mee.
- Voeg het bouillonblokje en 600 ml water toe.
- Breng de soep aan de kook en laat ze 20 min. zachtjes pruttelen op laag vuur.
- Maal de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 2 soepkommen en strooi en een klein beetje basilicum over.
Notities
Eet smakelijk!
Tips:
- Heb je nog wortelen, courget of pastinaak in de koelkast liggen dat op moet. Voeg dit dan toe wanneer je de tomaten en paprika's toevoegt.
- Ook een beetje bleekselderij erbij is erg lekker.
- De soep is prima in te vriezen. Zo heb je altijd een lekkere verse soep als je er zin in hebt.
- Soep is niet alleen een hele slimme keuze als toevoeging bij de lunch. Het is ook een heerlijk voedzaam tussendoortje.