Verwarm de roomboter in een braadpan. En zorg dat de boter echt goed warm is.
Doe de beenham in de pan en bak deze rondom goed bruin aan op hoog vuur.
Zet het vuur laag en voeg de laurier en kruidnagel toe.
Laat de beenham in 3 uur gaar koken met de deksel schuin op de pan.
Schil de aardappelen en kook deze in 20 min. gaar.
Laat de zuurkool uitlekken en doe ze in een pan. Voeg wat van het ananassap toe en laat de zuurkool gelijk met de aardappelen op zachtvuur garen.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg de zuurkool met het kooknat toe en roer de zuurkool door de aardappelen.
Voeg nog wat sap en de ananasblokjes toe en roer de stamppot goed door elkaar.
Haal de beenham uit de pan en snijd deze in plakken.
Doe de juspoeder in een glas en voeg een klein beetje koud water toe. Roer de juspoeder goed door totdat een dik papje ontstaat. Op die manier krijg je geen klonten. Voeg vervolgens meer water toe en roer alles goed door.
Voeg het juspapje bij het braadvet van de beenham. Roer alles goed door en laat het 2 min. inkoken.
Serveer de stamppot met de beenham en de jus.