Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aubergine in plakken en bestrooi ze flink met zout. Laat ze vervolgens 10 min. intrekken en spoel ze daarna af met water en dep ze droog.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine bruin. Laat ze vervolgens uitlekken.
Voeg nog wat olijfolie toe in de pan en fruit de uien.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit een paar min. mee.
Voeg de bladspinazie toe en laat ze een beetje slinken.
Roer vervolgens de tomatenpuree door het gehaktmengsel en laat het even meebakken.
Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het gehaktmengsel even pruttelen.
Smelt de boter in een pannetje. Laat het niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en roer dit goed door. Niet laten bakken.
Voeg scheutje bij scheutje de melk toe totdat de bechamelsaus een beetje indikt.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Doe de helft van het gehaktmengsel in de ovenschaal. Leg hierop de augbergine en de aardappelschijfjes. Dek af met de andere helft van het gehaktmengsel. En overgiet alles met de bechamelsaus.
Bak de moussaka 30 min. af in de oven.