Dit heerlijke bananenbrood is lekker en voedzaam. Ik hou ervan om te koken of te bakken met 'gewone' ingrediënten. Voor dit brood hoef je niets speciaals in huis te hebben.De bananen zorgen ervoor dat het brood zoet genoeg is.Een mooi alternatief voor een boterham bij het ontbijt of lekker als tussendoortje.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd43 minutenmin
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Bananen, Bananenbrood, Suikervrij
Porties: 10plakken
calorieën: 121kcal
Equipment
Oven
Ingrediënten
200grambloem
1zakje bakpoeder
1theelepelkaneel
1snufjezout
2eieren
2eetlepelkarnemelk of halfvolle melk
3overrijpe bananen
bakpapier
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
Klopt de eieren los in een schaal en roer hier de karnemelk door.
Prak de bananen op een bord. En meng deze door het eiermelk mengsel.
Voeg de droge ingrediënten toe en spatel deze door het bananenmengsel.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het beslag erin.
Bak het bananenbrood in 45 minuten af in de oven.
Notities
Eet smakelijk!Tips:
Het brood is in alu folie een dag of 3 houdbaar.
Snijd het brood in plakken en verpak deze in huishoudfolie. Zo kan je het brood goed invriezen.
Gebruik je een plak bij het ontbijt? Combineer dit dan met een schaaltje yoghurt of kwark met wat fruit. Op die manier ben je voldoende verzadigd om de ochtend door te komen ;-)
Dit recept heb ik uit de nieuwsbrief van Francescakookt gehaald.