Deze heerlijke verse snert maak ik graag klaar op een druilerige dag. Soep is voedzaam en bevat vaak veel groente. Daarom is het een aanrader om veel soep te eten als je wil afvallen.Deze soep is echt een maaltijd soep. Als lunch heb je aan 1 kom genoeg. Eet je de soep als hoofdgerecht? Eet er dan 2 volkorenboterhammen of een klein stukje stokbrood bij.De soep vraagt niet veel bereidingstijd, maar ze moet wel even pruttelen.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd1 uuruur50 minutenmin
Gang: Soep
Porties: 8kommen
calorieën: 340kcal
Ingrediënten
325gramspliterwten
500gramerwtensoepgroente
275grammagere rookworst in reepjes gesneden
1schouderkarbonade
2runderbouillonblokjes
1groentebouillonblokjes
125grammagere spekblokjes
1teenknoflook gesnipperd
2laurierblaadjes
1aardappel
Instructies
Vul een grote soeppan met 1750 ml water. En voeg de spliterwten, de aardappel, de karbonade en de laurierblaadjes toe.
Voeg zodra het water kookt de bouillonblokjes toe en zet de warmte bron lager. Laat alles vervolgens 1,5 uur zachtjes pruttelen met deksel op de pan.
Haal de karbonade er na 1,5 uur uit en verwijder het vet en bot. Voeg het vlees in kleine stukjes weer bij de soep. Haal de laurierblaadjes uit de soep.
Bak de spekjes uit in eigen vet en voeg de knoflook toe. Laat alles vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Voeg de rookworst, soepgroente en spekjes toe aan de soep. En laat alles nog 15 minuten doorkoken.
Notities
Eet smakelijk!Tips:
Hou je niet van de smaak van spek? Laat ze dan gerust achterwege. Dit maakt de soep ook slanker ;-).
Als je de soep een dag van te voren maakt, kunnen alle smaken goed intrekken. Dit maakt de soep vaak nog lekkerder.
De soep is goed in te vriezen. Dan heb je een volgende keer lekker een makkelijke maaltijd.