Ga terug

Risotto met spinazie, walnoten en geitenkaas

Bij afvallen zonder dieet hoort wat mij betreft echt lekker eten. Zelf eet ik graag één of twee keer per week vegetarisch. Deze heerlijke risotto is vegetarisch en staat zo op tafel.
Bereidingstijd25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
calorieën: 540kcal

Ingrediënten

  • 150 gram risotto
  • 350 gram verse spinazie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 100 ml witte wijn
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 20 gram walnoten, gebroken
  • 100 gram verse geitenkaas
  • peper en tijm naar smaak

Instructies

  • Kook 1 liter water en maak hier met de bouillonblokjes groentebouillon van.
  • Doe de boter in een hapjespan en fruit de ui glazig op zacht vuur, ongeveer 3 min.
  • Voeg de risotto toe en bak deze 2 min. mee.
  • Blus de risotto af met de wijn en laat de wijn inkoken, totdat ze bijna verdampt is.
  • Voeg de bouillon toe. Schep alles om en laat de risotto 15 min. inkoken.
  • Voeg na 15 min. handje voor handje de spinazie toe totdat deze geslonken is. En verwarm de spinazie 5 min. mee.
  • Haal de pan van de warmtebron en roer de geitenkaas erdoor. Breng de risotto op smaak met zout en tijm. Laat de pan 2 min. staan met deksel op de pan.
  • Strooi er als laatste de walnoten overheen.

Notities

Eet smakelijk!
Tip: 
  • Ik heb wel eens de opmerking gekregen dat er geen 250 gram groente in dit gerecht zit. Dat klopt. Het is ook bijna niet mogelijk om dagelijks 250 gram groente binnen te krijgen als je dit alleen bij de avondmaaltijd wil doen. Mijn advies is daarom om ook groente toe te voegen aan de lunch of als tussendoortje. 
Bron: het originele recept heb ik ooit uit de kookkalender van Francescakookt gehaald.