Ga terug

Macaroni zonder zakje

Ik ben fan van koken zonder zakjes. Omdat ik graag weet wat ik eet. Ook is mijn ervaring dat er veel minder suiker, zout en vet in mijn eten zit als ik het zelf klaar maak. En ik vind het vaak nog veel lekkerder ook!
Wist je dat je wel 40% op je calorie inname bespaart als je zelf pasta saus maakt ten opzichte van saus uit een pot?
Vaak denken mensen dat zelf koken heel veel tijd kost. Maar dat is niet zo hoor. Het lijkt vaak veel ingewikkelder dan het is. Met een aantal simpele ingrediënten maak je bijvoorbeeld al deze macaroni.
Als je mij inmiddels al een tijdje volgt. Dan weet je dat ik van maaltijden hou dit binnen een half uur op tafel staan. Ook moet de maaltijd DENKSLANK proof zijn. Dus lekker veel groente bevatten en niet boven de 600 calorieën komen voor een reguliere avondmaaltijd.
Deze heerlijke macaroni voldoet daar helemaal aan.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: macaroni
Porties: 4 personen
calorieën: 475kcal

Ingrediënten

  • 240 gram volkoren macaroni ongekookt
  • 2 wortelen in blokjes gesneden
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in reepjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 125 gram chorizo van een worst
  • 1 doosje champignons in plakjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree klein
  • 1 bouillonblokje
  • oregano, basilicum, zout, peper naar smaak

Instructies

  • Snij alle groente en snipper de ui.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes.
  • Kook de macaroni met het bouillonblokje volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bak de chorizo uit in eigen vet.
  • Voeg de champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg de overige groente toe en bak deze mee.
  • Voeg het blikje tomatenblokjes en de kruiden naar smaak toe. En verwam dit goed.
  • Giet de macaroni af en voeg deze bij de saus.
  • Roer alles goed door elkaar en roer er nog een blikje tomatenpuree door. Verwarm alles nog even goed.

Notities

Eet smakelijk!
Tips: 
  • Hou je niet zo van chorizo? Vervang deze dan bijvoorbeeld door spekblokjes of rundergehakt. Zelf pak ik regelmatig een pakje van 250 gram verse soepballetjes. Ook lekker en heel gemakkelijk ;-).
  • Heb je nog een courget of pastinaak liggen? Voeg deze dan gerust toe. Daar wordt de macaroni nog lekkerder van.
  • In plaats van champignons voeg ik ook wel eens een augergine in blokjes toe. Dat vind ik ook heel lekker.
Wil jij meer Tips & Inspiratie ontvangen? Vul hieronder dan jouw mail adres in. Je ontvangt dan iedere week inspiratie in jouw mailbox.