Prei erwtensoep met krokante ham
Deze heerlijke soep staat binnen 15 min. op tafel. Super lekker met die krokante bite van ham en zonnebloempitten.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Gang: Soep
Trefwoord: beenham, kikkererwten, prei, zonnebloempitten
Porties: 6 kommen
calorieën: 208kcal
- 1 ui
- 300 gram prei
- 2 eetlepel olijfolie
- 450 gram diepvries erwtjes
- 1½ kippenbouillonblokje
- 100 gram serranoham
- 2 eetlepel zonnebloempitten
- peper naar smaak
Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui in 3 min.
Voeg de prei toe en bak 1 min. mee.
Schenk er 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles vervolgens 5 min. koken.
Voeg de bevroren erwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep 5 min. doorkoken.
Bak intussen de serranoham uit in een pan met anti-aanbaklaag. Je hebt hier geen vet bij nodig. Voeg op het laatste moment de zonnebloempitten toe en bak deze kort mee totdat ze wat bruinen.
Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper.
Serveer de soep in kommen en verdeel de ham en zonnebloempitten erover.
Eet smakelijk!
Tips:
- Als je soep over hebt, kan je deze prima een dag in de koelkast bewaren of invriezen.
- Voeg een beker melk en een pistoletje bij de soep en je hebt een volwaardige lunch of lichte avondmaaltijd.