Ga terug

Prei erwtensoep met krokante ham

Deze heerlijke soep staat binnen 15 min. op tafel. Super lekker met die krokante bite van ham en zonnebloempitten.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Soep
Trefwoord: beenham, kikkererwten, prei, zonnebloempitten
Porties: 6 kommen
calorieën: 208kcal

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 gram prei
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 450 gram diepvries erwtjes
  • kippenbouillonblokje
  • 100 gram serranoham
  • 2 eetlepel zonnebloempitten
  • peper naar smaak

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui in 3 min.
  • Voeg de prei toe en bak 1 min. mee.
  • Schenk er 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles vervolgens 5 min. koken.
  • Voeg de bevroren erwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Laat de soep 5 min. doorkoken.
  • Bak intussen de serranoham uit in een pan met anti-aanbaklaag. Je hebt hier geen vet bij nodig. Voeg op het laatste moment de zonnebloempitten toe en bak deze kort mee totdat ze wat bruinen.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met peper.
  • Serveer de soep in kommen en verdeel de ham en zonnebloempitten erover.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Als je soep over hebt, kan je deze prima een dag in de koelkast bewaren of invriezen.
  • Voeg een beker melk en een pistoletje bij de soep en je hebt een volwaardige lunch of lichte avondmaaltijd.