Ga terug

Pastasalade met broccoli en mozzarella

Deze heerlijke pastasalade zit boordevool vezels en smaak! Ze staat binnen 20 min op tafel. Zo lekker!!
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: broccoli, mozzarella, paprika, pasta, pastasalade
Porties: 4 personen
calorieën: 465kcal

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika
  • 120 gram ongekookte pasta
  • 500 gram broccoli
  • 100 gram rucola
  • 40 gram blauwe druiven
  • 125 gram mozzarella light
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico

Instructies

  • Snij de ui in dunne reepjes, de paprika en de mozzarella in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de pasta gaar.
  • Kook de broccoli 5 minuutjes.
  • Giet de broccoli en de pasta af.
  • Meng in een grote schaal de rucola, paprika, ui, druiven en mozzarella.
  • Bak de spekblokjes uit in eigen vet en pers de knoflook hierboven uit.
  • Voeg de pasta en de broccoli bij de salade.
  • Voeg de spekblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
  • Maak een dressing van 2 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel witte balsamico en giet dit over de salade.

Notities

Eet smakelijk!!
Tips:
  • Hou je niet van spekblokjes? Kies dan bijv. voor gerookte kip- of hamblokjes.
  • Heb je geen witte balsamico? Vervang deze dan door witte wijn azijn.
  • Salade over? Bewaar dit in een bakje in de koelkast. Dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch.
De basis van dit recept heb ik ook van de site mindyourfeed geplukt.