Pastasalade met broccoli, spekjes en mozzarella
Pastasalade met broccoli en mozzarella
Deze heerlijke pastasalade zit boordevool vezels en smaak! Ze staat binnen 20 min op tafel. Zo lekker!!
Porties: 4 personen
calorieën: 465kcal
Ingrediënten
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika
- 120 gram ongekookte pasta
- 500 gram broccoli
- 100 gram rucola
- 40 gram blauwe druiven
- 125 gram mozzarella light
- 125 gram magere spekblokjes
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte balsamico
Instructies
- Snij de ui in dunne reepjes, de paprika en de mozzarella in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
- Kook de pasta gaar.
- Kook de broccoli 5 minuutjes.
- Giet de broccoli en de pasta af.
- Meng in een grote schaal de rucola, paprika, ui, druiven en mozzarella.
- Bak de spekblokjes uit in eigen vet en pers de knoflook hierboven uit.
- Voeg de pasta en de broccoli bij de salade.
- Voeg de spekblokjes toe en roer alles goed door elkaar.
- Maak een dressing van 2 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel witte balsamico en giet dit over de salade.
Notities
Eet smakelijk!!
Tips:
- Hou je niet van spekblokjes? Kies dan bijv. voor gerookte kip- of hamblokjes.
- Heb je geen witte balsamico? Vervang deze dan door witte wijn azijn.
- Salade over? Bewaar dit in een bakje in de koelkast. Dan heb je de volgende dag een heerlijke lunch.