Ga terug

Vegetarische burrito's zonder zakje

Deze heerlijke vega burroto's eten wij bijna iedere week. Ze zijn heerlijk voedzaam en healthy. En natuurlijk ook weer heel gemakkelijk te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: burrito, kidney beans, tortilla, vega, vegetarisch
Porties: 2
calorieën: 475kcal

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 tortilla's van 30 gram per stuk
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 courget
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak kidney beans
  • 3 eetlepel creme fraiche light
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel harissakruiden
  • 2 theelepel zoete paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de courget en paprika in kleine blokjes.
  • Een beetje olijfolie in een pan met anti aanbaklaag en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de paprika en de courget toe en bak dit even mee.
  • Voeg de kruiden, kidneybeans en de tomatenblokjes toe en laat alles even pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de ovenschaal in en vul de tortilla's met het bonenmengsel.
  • Leg de gevulde tortilla's in de ovenschaal en besmeer de tortilla's met de creme fraiche.
  • Bestrooi met de gerapste kaas en bak de tortilla's in 20 min. af in de oven.

Notities

Eet smakelijk!
Tips:
  • Wij eten bij de tortilla's vaak een heerlijke groene salade van ijsbergsla en komkommer.
  • Liever geen vega? Voeg dan gerust wat mager rundergehakt toe. Daarmee wordt de maaltijd natuurlijk wel wat minder slank.